kozan.gr: Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας: Την άμεση και κατ’ επείγουσα σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου ζήτησε το Ενεργειακό Σωματείο «Σπάρτακος»

19 Ιουλίου 2017
18:52

Την άμεση και κατ’ επείγουσα σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου ζήτησε το Ενεργειακό Σωματείο «Σπάρτακος»  από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας δια του Προέδρου και του Γενικού του Γραμματέα κ.κ. Μόσχου Μόσχου και Αθανάσιου Μάστορα αντίστοιχα. Ο πόλεμος για το Συνδικάτο μόλις ξεκίνησε και «πέτρα του σκανδάλου» η πρόταση της Ελληνικής πλευράς για τις προς πώληση λιγνιτικές μονάδες, που σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες. Τα σενάρια αναφέρουν πως η πρόταση αφορά την πώληση της μονάδας Μελίτη Ι μαζί με την άδεια για την Μελίτη ΙΙ συν τις μονάδες του Αμυνταίου, ενώ το πακέτο συνοδεύεται από τα ορυχεία Αμυνταίου Λακκιάς και Βεύης.

Ενδεικτική της αγωνίας αλλά και ετοιμότητας στην οποία βρίσκονται τα Σωματεία Εργαζομένων ΔΕΗ ήταν η τοποθέτηση του κ. Μόσχου:
«Από σήμερα αυτό που φοβόμασταν κι αυτό που ανεπίσημα ξέραμε έχει σταλεί στην Κομισιόν. Η πρόταση περιλαμβάνει την πώληση του ΑΗΣ Αμυνταίου και Μελίτης μαζί με την άδεια για τη 2η Μονάδα συν 3 Ορυχεία. Οι ώρες είναι κρίσιμες για όλους.  Η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη αν σκεφτούμε ότι ο Πρωθυπουργός δεν έκανε από την Κοζάνη καμία μα καμία δήλωση για τη ΔΕΗ.

Έχουμε δεδομένο πλέον… δεν είμαστε στο αν θα πωληθούν. Θα επηρεαστεί όλη η Δυτική Μακεδονία, όλη η χώρα. Όσοι πιστεύουμε ότι πρέπει να αποτρέψουμε αυτό να συγκεντρωθούμε ως Συντονιστικό Όργανο και να συνεδριάσουμε», το κάλεσμα του Προέδρου του «Σπάρτακου» που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου απευθυνόμενος στο Σώμα.

Τα ερωτήματά του για τον λόγο μη έκδοσης δελτίου Τύπου από την Περιφερειακή Αρχή μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού και πριν την έλευση του Πρωθυπουργού, αλλά και τη μη παρουσία πολλών μελών του Συντονιστικού αυτού οργάνου στην ολιγόλεπτη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, κατέθεσε ο Γραμματέας του Σωματείου κ. Μάστορας.

«Ο κύβος ερρίφθη…», σχολίασε για τα τη πρότασης πώλησης των Μονάδων. «Είναι αποφασισμένοι και θα προχωρήσουν. Θα προχωρήσουν μάλιστα και στην παραχώρηση των νερών», είπε για να αναφερθεί στη συνέχεια στα προαναφερόμενα ερωτήματά του: «Να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκεια και ενόχληση του Συνδικάτου πρώτον γιατί δεν εκδόθηκε δελτίο Τύπου μετά τη συνεδρίασή μας για την έλευση του Πρωθυπουργού παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο μη έκδοσης δελτίου. Επίσης, ερωτώ γιατί στη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα το Συντονιστικό ήταν λειψό; Γιατί αυτό; Ζητάμε επείγουσα σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου…», επανέλαβε.

Tίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr

12 σχόλια

  • Σταματηστε επιτελους να λαικηζετε και να κοροιδευετε τους εργαζομενους.Αυτα συνβαινουν οταν εισε στην ΕΕ!!!!!!!Επονται και αλλα!!!!!

  • γιαλαντζί καλοπληρωμένοι συνδικαλιστές που προσκυνάτε την πασοκονουδουλα και το παίζετεαγανακτιζμένοι αντάρτες στους άλλους .
    ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟΤΕ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕ.
    τώρα μήν το παίζετε μωρές παρθένες.
    και όπως λέει και ο Μάστορας ο καθείς εφ ώ ετάχθει!
    άντε γειά.

  • μας αρέσει δεν μας αρέσει μονάδες θα πουληθούν,όσο και αν κοπανιεστε!ξυπνήστε!αυτά έπρεπε να γίνουν χρόνια πριν,ο Τσίπρας απλά βγάζει το φίδι από την τρύπα

  • Απεργία γιατί δεν κανετε; Αν πιστεύετε αυτά που λέτε δώστε αγώνα κανονικό που να κάνει αίσθηση. Συντονιστικα και ιστορίες. Αλλά λόγια να βρισκόμαστε στα κανάλια.

  • Έχω μπερδευτεί! Ο Καρυπίδης κρύβεται πίσω από τον Αδαμίδη; Ο Αδαμίδης κρύβεται πίσω από τον ΚΑρυπίδη; Κρύβονται και οι δυο πίσω από Μόσχο και Μάστορα; Μια φορά κρυφτό παίζουν. Μένει να δούμε ποιος θα κάνει τον αγώνα και ποιος θα παραιτηθεί… εννοείται παραμονές εκλογών …. Καρυπίδη καλό το θέατρο αλλά όταν επαναλαμβάνεται δεν πιάνει!

  • Ποιός μπορεί πλέον να έχει εμπιστοσύνη στομ Μόσχο και τον Μάστορα;;
    Πιστεύω ότι κανένας.
    Οι άνθρωποι ζούνε στην κοσμάρα τους με 2.500 ευρουλάκια τον μήνα στην τσεπούλα τους και με ακριβά γούστα καθημερινα.
    Τώρα προσπαθούν να μετακυλήσουν το πρόβλημά τους στην κοινωνία και στους πολίτες.
    Αλήθεια που ήταν όταν εργαζόμενοι χάνανε τις δουλειές τους και τα 400 ευρώ τον μήνα που παίρνανε;
    Ξέρουν ότι τα soyper market Καρυπίδης έχουν κλείσει και πολλές άλλες επιχειρήσεις;
    Και εκείνει έκλαψαν και κλαίνε ακόμη
    Εσείς όμως είσασταν απόντες!!!
    Άντε γειά!!!!
    Ξ

  • αυτην την υποκρισια και τα κροκοδείλια δάκρυα που εσχατως χυνετε αφθονα εσεις οι κυριοι υπαιτιοι της σημερινης καταντιας της ΔΕΗ δεν την αντεχουμε.
    το εργο σας για την πωληση της ΔΕΗ το πετυχατε ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ που με τη σειρα της ειναι το γιουσουφακι της κυβερνησης για να γλυτωσετε τις διωξεις εναντιον σας

  • Όταν δεν έχεις τι να κάνεις για να ασχοληθούν μαζί σου δεν ζητάς σύγκλιση του συντονιστικού
    Χα Χα Χα!!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.