Τη δυσαρέσκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας εξέφρασε και από του βήματος της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, για τις αποφάσεις-χειρισμούς της Περιφερειακής Αρχής στη μεταφορά και στέγαση Υπηρεσιών στο νέο κτίριο του Διοικητηρίου Πτολεμαΐδας.

Ο Δήμαρχος Εορδαίας απευθυνόμενος στο Σώμα μίλησε για μια μονομερή απόφαση της Περιφερειακής Αρχής ως προς το ποιες υπηρεσίες θα στεγάσει το Διοικητήριο της Πτολεμαΐδας. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Ζαμανίδης ήταν η μη παρουσία εκπροσώπου της Περιφέρειας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. για το θέμα, όπου και κλήθηκαν να συμμετάσχουν.

« Απαξιώσατε το Δημοτικό Συμβούλιο και για δεύτερη φορά δεν παρευρεθήκατε», είπε, σχολιάζοντας μάλιστα προσπαθώντας να ρίξει τους ήδη τεταμένους τόνους πως «θα μας τιμήσει να βρούμε κοινή λύση. Χωρίς εγωισμούς. Να δούμε τι είναι καλύτερο για την περιοχή. Δεν μπορεί να είναι σε 3-4 μέρη οι Υπηρεσίες».

Ο Δήμαρχος Εορδαίας μετέφερε τις αποφάσεις του Δ.Σ. στο Περιφερειακό Συμβούλιο: «Η απόφαση του Δ.Σ. λέει τα εξής πράγματα: ότι πρόκειται για μία υποβάθμιση του Δ.Σ., μια υποτίμηση του θεσμού Αυτοδιοίκησης, το να καλούνται θεσμικοί και να μην παρουσιάζονται. Προτείνουμε στην Περιφέρεια να το συζητήσουμε και πάλι και πρέπει να το συζητήσουμε. Εάν υπάρχει τόση μεγάλη εμμονή από πλευράς σας εγώ προσωπικά δεν θα το τραβήξω το θέμα», ανέφερε.

Ο ίδιος μάλιστα πάμπολλες φορές έκανε λόγο για απαξιωτική συμπεριφορά προς τους πολίτες και τον Δήμο Εορδαίας.

Άμεση η απάντηση του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη στα λεγόμενα του κ. Ζαμανίδη: «Εδώ και 15 χρόνια επιχειρήθηκε να γίνει κτίριο στην Πτολεμαΐδα που απορώ πως περνούσε από τα συλλογικά όργανα. Σας ρωτώ λοιπόν, το κτίριο που τόσοι πολλοί σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, το φυλάγατε ως κόρη οφθαλμού ή το αφήνατε στην τύχη του και ψάχνουμε πόρους για να διορθώσουμε τους βανδαλισμούς; Ήρθαμε εμείς, διορθώσαμε βανδαλισμούς και κακώς κείμενα. Το τελειώσαμε πάρτε το κλειδί και μπείτε μέσα. Και ξαφνικά το κτίριο είναι ολονών. Είναι κανείς εδώ που δεν γνωρίζει ότι η Εορδαία δεν είχε μπει σε λογική απομόνωσης Υπηρεσιών; Θυμούμαι το πώς θα κρατήσουμε Υπηρεσίες. Και σήμερα που ερχόμαστε μέσα στην κρίση, που το Λογιστήριο του Κράτους τα ελέγχει όλα, που στο στόχαστρο βρίσκονται οι Υπηρεσίες της Πτολεμαΐδας και το βεβαιώνουν άπαντες θέλετε να κλείσουμε τα μάτια; Να πούμε αν το κτίριο είναι Περιφέρειας ή Δήμου; Όλοι μαζί πρέπει να διαφυλάξουμε τη λειτουργία των Υπηρεσιών. Εκτός αν θέλουν κάποιοι να τη γυρίσουμε πίσω. Πήγαμε σε εξαντλητικό διάλογο. Περιμέναμε εισηγήσεις….. και όχι ασάφεια. Το κτίριο ολοκληρώθηκε, οι φορείς διαμαρτύρονται, ο κόσμος διαμαρτύρεται στην αγωνία του να λειτουργήσουν οι Υπηρεσίες. Τον πολίτη τον νοιάζει εμείς να τον υπηρετούμε. Τον νοιάζει ποιανού είναι το κτίριο;», τα ερωτήματα του κ. Καρυπίδη.

Tίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr