Σταθάκης: Η ΔΕΗ θα επιβιώσει, με το 50% του ενεργειακού μας συστήματος – Την κατάλληλη στιγμή τα νέα ομόλογα

20 Ιουλίου 2017
11:25

«Έχουμε συμφωνήσει για παραχώρηση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ» δήλωσε νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης. «Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε τη χώρα οριστικά και αμετάκλητα με το αιτιολογικό ότι όφειλε να άρει το μονοπώλιο στο λιγνίτη» εξήγησε ο υπουργός. Διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν απώλειες εργασίας στη λιγνιτική παραγωγή ακόμη και αν παραχωρηθεί μια μονάδα σε ιδιώτη, όπως αναφέρει το skai.gr.

«Θέλουμε τη ΔΕΗ πυλώνα του συστήματος, θα έχει το 50% του ενεργειακού μας συστήματος, θα επιβιώσει» διαβεβαίωσε ακόμα όσον αφορά την κακή οικονομική κατάσταση της επιχείρησης.

Για τη Δικαιοσύνη

«Ορισμένες αποφάσεις της Δικαιοσύνης προκαλούν το κοινό αίσθημα, δημιουργούν εντάσεις και σχολιασμούς» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, ο οποίος έκανε πάντως λόγο για «σαφώς προσδιορισμένους ρόλους» μεταξύ νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας. «Επειδή η θεσμική διαδικασία είναι δεδομένη, πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με συγκεκριμένο θεσμικό τρόπο» δήλωσε.

Όσον αφορά την απόφαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου να επανεξεταστεί η υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση πήρε όλα τα μέτρα που ήταν αναγκαία να πάρει (σ.σ έναντι των θεσμών). «Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να επαναφέρει θέματα όπως του κ. Γεωργίου» ξεκαθάρισε.

«Ποτέ σε γραπτό λόγο ενημέρωση για το IOU»

Eρωτηθείς δε, για τις αναφορές του Γιάνη Βαρουφάκη περί ενημέρωσης για «το σχέδιο παράλληλων πληρωμών» ο κ. Σταθάκης, κάνοντας ένα χαρακτηριστικό μειδίαμα ανέφερε ότι «δεν είχα βρεθεί σε καμία σύσκεψη, συνάντηση, υπουργικό ή οικονομική ομάδα ή οτιδήποτε άλλο που να έχω δει κάποιο τέτοιο σχέδιο. «Ποτέ και πουθενά δεν έχω δει μία σειρά αυτού του σχεδίου» σχολίασε κατηγορηματικά. «Ποτέ σε προφορικό λόγο… Δεν έχει καμία σημασία ή καμία υπόσταση (ο προφορικός λόγος)» διευκρίνισε. Σημειώνεται ότι ο κ. Βαρουφάκης είχε δηλώσει ότι είχε παρουσιάσει προφορικά το σχέδιο του IOU ήδη από το 2013 παρουσία του κ. Σταθάκη.

«Περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή»

Για την έκδοση νέων ομολόγων ο Γιώργος Σταθάκης δήλωσε ότι «μελετάμε το θέμα για να βρούμε την κατάλληλη χρονική στιγμή, με το καλύτερο δυνατό επιτόκιο». Τόνισε ότι αναμένει από τη σημερινή (Πέμπτη) συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ να γίνει αναφορά στο ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να είναι βιώσιμο αν ληφθούν τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο Eurogroup.

Εξάλλου, ενόψει της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα ο Γιώργος Σταθάκης έκανε λόγο για τακτοποίηση αυθαιρέτων με κοινωνικά κριτήρια.

energypress.gr

Ένα σχόλιο

  • Έχοντας το 100% και κατάφεραν κάποιοι να την βουλιάξουν,με το 50% πώς θα επιβιώσει;Διπλασιάζοντας μήπως την τιμή της kWh;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.