Ραγάδες; Κι όμως υπάρχει λύση! (Διαφήμιση)

20 Ιουλίου 2017
12:34
Κανένα σχόλιο

Οι ραγάδες, οι ουλές αυτές που δημιουργούνται κάτω από την επιδερμίδα μας, είναι ίσως το πιο ενοχλητικό αισθητικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, και κυρίως των γυναικών, ιδιαίτερα την εποχή του καλοκαιριού που το μαύρισμα από τον ήλιο τις τονίζει ακόμα περισσότερο.

Ο πλαστικός χειρουργός και Επιστημονικός Υπεύθυνος της υπερσύγχρονης δερματολογικής κλινικής Cosmetic Derma Medicine στη Θεσσαλονίκη, Δρ. Γεώργιος Χάμπας, λύνει όλες τις σχετικές απορίες μας.

Τι ακριβώς είναι οι ραγάδες;

Πρόκειται για μια μορφή ουλών που δημιουργούνται στην επιδερμίδα και έχουν συνήθως γραμμοειδή διάταξη. Οι ραγάδες μπορεί να έχουν το χρώμα του δέρματος ή εμφανίζουν μια ερυθροϊώδη απόχρωση όταν είναι πιο πρόσφατες. Πρόκειται για ουλές που εντοπίζονται στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, καθώς το δέρμα πάνω από τις ραγάδες είναι φυσιολογικό.

Ποια είναι τα αίτια για την εμφάνιση των ραγάδων;

Ραγάδες εμφανίζονται μετά από αύξηση του σωματικού βάρους, απότομη αύξηση του ύψους κατά την εφηβεία ή στην περίοδο της εγκυμοσύνης. Πολλές φορές οι ραγάδες είναι κληρονομικές, ενώ άλλες φορές μπορεί να προκληθούν από ορμονολογικές διαταραχές ή από τη χρήση φαρμάκων.

Πως προκαλούνται οι ραγάδες;

Αρχικά εμφανίζονται σαν ερυθρές ή ιώδεις ραβδώσεις οι οποίες με τον καιρό αποχρωματίζονται και ατροφούν. Ραγάδες μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα, αλλά έχουν την τάση να απαντώνται σε σημεία όπου συσσωρεύεται λίπος. Οι πιο συνήθεις θέσεις εντοπισμού των ραγάδων είναι η κοιλιά, το στήθος, οι μηροί, οι γλουτοί, οι γοφοί και οι βραχίονες (μπράτσα). Οι ραγάδες κατά την εμφάνισή τους μπορεί να προκαλέσουν ένα αίσθημα καύσου ή κνησμού, καθώς και έντονη δυσαρέσκεια.

Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για την εξάλειψη των ραγάδων;

Στην Cosmetic Derma Medicine εφαρμόζεται ο συνδυασμός δυο θεραπειών για ένα απόλυτα επιτυχημένο αποτέλεσμα, του Fractional Laser και της αυτόλογης μεσοθεραπείας PRP. Η δράση του laser στην αντιμετώπιση ραγάδων δέρματος έγκειται στη δημιουργία πολλαπλών μικροτραυματισμών κάτω από την επιδερμίδα, οι οποίοι διεγείρουν τους ινοβλάστες να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη εκ νέου. Μετά την επούλωση του δέρματος το κατεστραμμένο δέρμα αντικαθίσταται με καινούριο, υγιές, μειώνοντας το βάθος των ραγάδων δέρματος. Το χρώμα τους προσομοιάζει περισσότερο με το φυσιολογικό δέρμα και οι ραγάδες σβήνουν σταδιακά. Η καταπολέμηση ραγάδων με τη μέθοδο Platelet-Rich Plasma (PRP), δηλαδή με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια από τον ίδιο τον ασθενή, αποτελεί την πλέον σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισής τους. Κατά την εφαρμογή της, οι αυξητικοί παράγοντες εγχύονται κάτω από την επιδερμίδα με τη χρήση ενός ειδικού εργαλείου (ρόλερ) ή με ενέσεις, ενεργοποιώντας τα βλαστοκύτταρα που αποκαθιστούν την ελαστικότητα της επιδερμίδας και βελτιώνουν την όψη και την υφή των ραγάδων.

Ποια είναι τα αποτελέσματα των θεραπειών για τις ραγάδες;

Τα αποτελέσματα της κάθε μιας μεθόδου ξεχωριστά στην θεραπεία ραγάδων, πολλαπλασιάζονται όταν αυτές συνδυάζονται στην ίδια συνεδρία. Αμέσως μετά τη θεραπεία με συνδυασμό fractional laser και PRP υπάρχει ένα ερύθημα και ελαφρύ τσούξιμο στην περιοχή που διαρκεί για 2-3 ώρες. Τα αποτελέσματα της συνδυασμένης είναι θεαματικά, αφού αγγίζουν το 90-95% στις λευκές ραγάδες και το 100% στις κόκκινες ραγάδες.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπείτε στο www.cosmeticdermamedicine.gr

Ή καλέστε:

Αθήνα: 210 6980451

Κηφισιά: 210 6232220

Θεσσαλονίκη: 2310 224240

Πάτρα: 2610 226562

Ρόδος: 22410 32700

Λεμεσός: +357 25251040

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.