Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αιανής: «Η Πρόοδος» συμμετείχε σε εκδηλώσεις στο Aleksinac (Αλέξινατς) της Σερβίας

24 Ιουλίου 2017
07:35

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αιανής: «Η Πρόοδος», μαζί με εκπροσώπους της Κοινότητας Αιανής, του Δήμου Κοζάνης και του Συνδέσμου Φιλίας Αιανής- Hissaria – Aleksinac, ταξίδεψε στο Aleksinac (Αλέξινατς) της Σερβίας, με σκοπό να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τις: « Ημέρες Φιλίας Aleksinac – Hissaria – Αιανή».

Ο χρόνος λίγος, μα τα συναισθήματα συγκινητικά, πολλά και μοναδικά, οι νέες γνωριμίες σημαντικές και πλούσιες, γεμάτο ανθρωπιά σεβασμό κι ευγένεια. Η Αιανή, ξανάζησε μέρες και στιγμές από τα παλιά. Ξαναζωντάνεψε η φλόγα της φιλοξενίας, της αλληλεγγύης και της φιλίας των λαών. Τούτες τις μέρες, αντάμωσαν χρώματα, μελωδίες και βαλκανικοί ρυθμοί. Η γλώσσα δεν στάθηκε εμπόδιο, μπροστά στο σπινθηροβόλο βλέμμα των ματιών και στη λαλιά της καρδιάς. Κυριάρχησε το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων κι οι παλιές γνωριμίες άνοιξαν τις αγκαλιές σ΄έναν παρατεταμένο εναγκαλισμό και χαιρετισμό. Οι κυκλωτικοί χοροί, ένωσαν χέρια νεανικά, μεσήλικα και βήματα στέρεα έδιναν ρυθμό στην καρδιά και στο σώμα.

Είναι μεγάλο προνόμιο για την πόλη μας και χρέος προς τις νεότερες γενιές, να κρατήσουμε αυτές τις αξίες, της αλληλεγγύης, της αδελφοσύνης, της φιλοξενίας, που εδώ και εικοσιπέντε χρόνια κρατάμε ως κορωνίδα με τις αδελφές πόλεις Hissaria και Aleksinac.

Από μέρους του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Αιανής: «Η Πρόοδος», θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τους διοργανωτές των γιορτών « Ημέρες Φιλίας Aleksinac – Hissaria – Αιανή», τη Δημοτική Κοινότητα Αιανής και τον Πρόεδρο Ηλία Μπουρνιώτη καθώς και το Δήμο Κοζάνης για τη στήριξη του σε όλο αυτό. Τέλος, θα θέλαμε να συγχαρούμε τις ομάδες των χορευτών των αδερφών πόλεων, καθώς και τη δική μας ομάδα που με τις προσπάθειες του χοροδιδάσκαλου Γκουρτζιούμη Μάρκου, έδωσε τον καλλίτερο της εαυτό!

Σας ευχαριστούμε πολύ για τις όμορφες στιγμές που περάσαμε!!

 

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.