Eπιστολή του Φαρμακευτικού συλλόγου Κοζάνης προς τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σχετικά με πληρωμές ιατροτεχνολογικών και άρση πίστωσης

28 Ιουλίου 2017
20:16

Κοζάνη, 28 – 7 – 2017

Προς: Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Θέμα: «Σχετικά με πληρωμές ιατροτεχνολογικών και άρση πίστωσης»

Κύριε πρόεδρε,

Ο Ιούλιος βαίνει στο τέλος του και πολλοί φαρμακοποιοί του νομού Κοζάνης δεν έχουν πληρωθεί ακόμα ούτε τις υποβολές του Ιανουαρίου των αναλωσίμων/ ιατροτεχνολογικών προϊόντων/ σκευασμάτων ειδικής διατροφής. Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης θα έπρεπε να είχαν αποζημιωθεί μέχρι και σήμερα στους φαρμακοποιούς του νομού μας οι μήνες Ιανουάριος- Φεβρουάριος – Μάρτιος.

Τοπικά, αλλά και πανελλαδικά, οι φαρμακοποιοί δείξαμε μεγάλη κατανόηση και ανεκτικότητα όσον αφορά αρχικά τις τεχνικές ατέλειες του edapy και στην συνέχεια την καθυστέρηση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ, σκεφτόμενοι με αίσθημα ευθύνης την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των διαβητικών αλλά και άλλων ευαίσθητων ομάδων ασθενών, όπως είναι οι ασθενείς με στομίες, ειδικές διατροφικές ανάγκες κ.α..

Τα οικονομικά μας όμως αποθέματα έχουν πλέον εξαντληθεί. Πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι όλα τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα τα αγοράζουμε πριν τα χορηγήσουμε στους ασθενείς και τα πληρώνουμε στους προμηθευτές μας είτε μετρητοίς ή στις καλύτερες περιπτώσεις με πίστωση δύο μηνών. Επομένως δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιες καθυστερήσεις πληρωμών.

Τη δεδομένη μάλιστα στιγμή στην ήδη υπάρχουσα καθυστέρηση πληρωμών προστέθηκαν οι μειώσεις των λιανικών τιμών των εν λόγω προϊόντων, που σε πολλές περιπτώσεις ορίστηκαν πιο κάτω και από τις χονδρικές, γεγονός απαράδεκτο! Είναι αυτονόητο ότι αυτό θα πρέπει να επανεκτιμηθεί, καθώς ένα από τα μελλοντικά σενάρια είναι να τροφοδοτούνται οι ασθενείς με τα πιο οικονομικά της κάθε κατηγορίας, που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι ίδια.

Σας καλούμε λοιπόν να επισπεύσετε τις διαδικασίες εξόφλησης, τηρώντας το χρονοδιάγραμμα πληρωμών των παραπεμπτικών αναλωσίμων, όπως ακριβώς ορίζει και η σύμβαση ΠΦΣ-ΕΟΠΥΥ που υπογράψατε στις 2-1-2017.

Επίσης σας καλούμε να γίνουν δεκτές το συντομότερο δυνατό οι ενστάσεις συναδέλφων μας για τις άδικες περικοπές, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις μετά και από τις τελευταίες διαβεβαιώσεις του ΕΟΠΥΥ επί της διαδικασίας, αυτές δεν χρειάζονται πλέον να γίνονται καν.

Σας ενημερώνουμε πως αν δεν πράξετε όπως οφείλετε τα παραπάνω, ο σύλλογός μας θα αναγκαστεί να προχωρήσει μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες που απαιτούνται, στην αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης των προϊόντων που συμπεριλαμβάνονται στη εν λόγω σύμβαση με τον Οργανισμό σας.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.