43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή – Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κήπο Κοζάνης

30 Ιουλίου 2017
12:18

Τον ένα αιώνα από την Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση τιμά φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» με σύνθημα: «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισε τον κόσμο “το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς”», εμπνευσμένο από στίχους του ποιητή της Επανάστασης, Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι.

Μέσα από τις εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ, η ΚΝΕ τιμά την επέτειο της Μεγάλης Σοσιαλιστικής Επανάστασης που αποτέλεσε κοσμοϊστορικό γεγονός, με το βλέμμα όμως στραμμένο στο μέλλον, διαδίδοντας την επικαιρότητα και αναγκαιότητα της πάλης ενάντια στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού, της πάλης για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, της κοινωνίας που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η Τομεακή Οργάνωση Κοζάνης της ΚΝΕ απευθύνει κάλεσμα στη νεολαία, να αντιδράσει και να μη μείνει απλός παρατηρητής στα όσα ζει σήμερα. Αυτή τη χρονιά με το 43° Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή καλούμε κάθε νέο που τα όνειρα και οι ελπίδες του δεν χωράνε στον σάπιο κόσμο του καπιταλιστικού συστήματος, να αναλογιστεί τι πρέπει να γίνει σήμερα για να βελτιωθεί πραγματικά η θέση του λαού και της νεολαίας, αν ,μπορούμε να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο μέσα στα πλαίσια του σημερινού συστήματος, πια είναι η πραγματική διέξοδος προς όφελος του λαού.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν:

  • Ομιλία από τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του Π.Γ της Κ.Ε. του ΚΚΕ

  • Μουσικό Αφιέρωμα στην Οκτωβριανή Επανάσταση από το συγκρότημα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

  • Συναυλία – λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο και παιδότοπος.

5 σχόλια

  • ……”Η σημασία της επίδρασης του Μαγιακόφσκι δεν περιορίζεται στη σοβιετική ποίηση. Ενώ από χρόνια θεωρείται ο κορυφαίος Σοβιετικός ποιητής, έχει αλλάξει επίσης τις παραδοχές για την ποίηση στην ευρύτερη κουλτούρα του 20ου αιώνα. Ο πολιτικός του ακτιβισμός ως καθοδηγητή προπαγάνδας σπάνια κατανοήθηκε και συχνά επικρίθηκε από τους συγχρόνους του, ακόμα και από στενούς του φίλους όπως ο Μπορίς Παστερνάκ. Κοντά στα τέλη του 1920, ο Μαγιακόφσκι απομυθοποίησε σε μεγάλο βαθμό την πορεία της Σοβιετικής Ένωσης υπό τον Ιωσήφ Στάλιν: τα σατιρικά του έργα Ο κοριός (ρωσικά: Клоп, 1929) και Το μπάνιο (ρωσικά: Баня, 1930), τα οποία πραγματεύονται τη σοβιετική απέχθεια για την τέχνη και τη γραφειοκρατία, αντανακλούν αυτή την εξέλιξη.

    Το απόγευμα της 14ης Απριλίου, 1930, ο Μαγιακόφσκι αυτοπυροβολήθηκε. Το ημιτελές κείμενο του ποιήματος της αυτοκτονίας του σημείωνε, μεταξύ άλλων:

    Το καράβι της αγάπης συντρίφτηκε πάνω στην καθημερινή ρουτίνα. Εσύ κι εγώ, δεν χρωστάμε τίποτε ο ένας στον άλλον, και δεν έχει νόημα η απαρίθμηση αμοιβαίων πόνων, θλίψεων και πληγών.
    Ο Μαγιακόφσκι ετάφη στη Μόσχα, στο Κοιμητήριο Νοβοντέβιτσι.”…..

    Για αυτους που ζητάνε το ΚΚΕ εκτός νομού: είστε επιεικως ασχετοι. Εδώ και δεκαετίες το ΚΚΕ έχει αποδεχτεί την αλλαγή μέσω εκλογικής διαδικασιας και έχει αποκήρυξη την επαναστατική αλλαγη

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.