1ο βραβείο για την κεντρική πλατεία Κοζάνης σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό

2 Αυγούστου 2017
14:40

Η πλατεία της Κοζάνης απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των δημόσιων χώρων στα αρχιτεκτονικά βραβεία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών- Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων.

Το βραβείο αφορά σε υλοποιημένα έργα αστικού σχεδιασμού, αρχιτεκτονικής τοπίου και έργων διαμόρφωσης – ανάπλασης ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων.

Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο http://www.sadas-pea.gr/apotelesmata-vravion-architektonikis-sadas-pea-2017/

11 σχόλια

  • Ωραία είναι αλλά θα μπορούσε και καλύτερη. Πχ οι υδατοπτώσεις να ήταν πιο καθαρές και να μην υπήρχε ο κίνδυνος να πέσει κάποιο παιδί μέσα, να μη βρωμάνε οι σχάρες όταν βρέχει, να είχε περισσότερους ή πιο ευρύχωρους κάδους και περισσότερο πράσινο. Και 1-2 βρύσες θα ήταν ένα συν.

  • Μετα λύπης μου διαπιστώνω οτι ΟΛΟΙ οι φίλοι που κατακρίνατε την νέα πλατεία λείπετε ,μάλλον,σε διακοπές. Δεν εξηγείτε αλλιώς η απουσία σας

    • Μη βιάζεσαι τόσο πολύ φίλε/φίλη Αντι το βραβείο που πήρε η πλατεία είναι για τη διάκριση της ομάδας αρχιτεκτόνων που ανέλαβε το έργο και όχι κάτι παραπάνω. Ανά χρονικά διαστήματα η ένωση αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ βραβεύει τέτοια έργα με σκοπό την ανάδειξη και αναγνώριση της δουλειάς του κλάδου. Η συγκεκριμένη ομάδα αρχιτεκτόνων που πήρε το βραβείο είναι η 406 architects Αλλωστε η αναφορά του Kozan είναι κατατοπιστική και όποιος διαβάσει έστω και αυτές τις λίγες σειρές καταλαβαίνει.
      Αλλά εσύ έγραψες για να γράψεις

    • Αν στόχος της νέας πλατείας ήταν τα αρχιτεκτονικά βραβεία, τότε να τη χαίρεστε, γιατί πέρα από χορευτική πίστα δεν έχει άλλη χρησιμότητα.

  • Τέλεια είναι , πισίνα όταν βρέχει αδειάζει όλη η Παυλου Μελα μέσα , δωρεάν παγοδρόμιο έγινε το χειμώνα και φυσικά περίσσευαν μερικά εκατομμύρια ευρώ για πέταμα μιας και η κλασσική προηγούμενη πλατεία με την πέτρα έπρεπε οπωσδήποτε να φύγει.

  • Σου λένε κάτσε να τους δώσουμε κι αυτούς κάνενα βραβείο για τα συγχαρητήρια…Έτσι μόνο για να φανεί προς τα έξω ρε παιδί μου…

  • Καλά αν δείτε τις συμμετοχές του διαγωνισμού, δεν θεωρείς και επιτυχία την πρώτη θέση.
    Οι άλλες συμμετοχές είναι ένα παρκάκι, ένα στέγαστρο, ένα οστεοφυλάκιο, μια αυλή παιδικού σταθμοί και ένα info κιόσκι.

    • Κατι τετοια κανουν μονο κ μονο για ντορο. Αντι να ντρεπονται για τοσα ποσα τεραστια που ξοδεψαν με αποτελεσμα μηδενικο μας δουλευουν κι απο πανω δειχνοντας μας βραβεια! Βραβευουν οι ιδιοι τον εαυτο τους για τα αθλια τενεκεδονερολουκια που εγκυμονουν κινδυνους, για την ελλειψη υγρου και πρασινου στοιχειου, για την ασχετη αρχιτεκτονικη τοπιου ιστιου μεσα σ ενα ιστορικο κεντρο πρωτευουσας δυτικης Μακεδονιας. Μια πλατεια που οφειλε να αναδειξει τα γυρω πανεμορφα ιστορικα κτιρια Αγ. Νικολαος, Δημαρχειο, Ερμιονειο, Εθνικη Τραπεζα και να τα ενωποιησει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.