Αναβίωσε στο Καταφύγι το έθιμο της υποδοχής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Διονυσίου (Βίντεο)

7 Αυγούστου 2017
11:02
Κανένα σχόλιο

Εδώ και “300” χρόνια στο ιστορικό μας χωριό Καταφύγι και επί εβδομήντα περίπου συναπτά έτη στην Κατερίνη, την δεύτερη πατρίδα μας, μετά τον ξεριζωμό μας, υποδεχόμαστε τα ιερά λείψανα του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω κάθε 6 Αυγούστου, την ημέρα του Σωτήρος!

Το συγκεκριμένο έθιμο είναι βαθιά και άρρηκτα συνδεδεμένο με τις ρίζες των προγόνων μας και συγκεκριμένα με την επιστροφή των υλοτόμων στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, το Καταφύγιο Κοζάνης!

Στις 6 Αυγούστου 2017 όπως και κάθε χρόνο, αναβίωσε στο χωριό μας το έθιμο της υποδοχής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Διονυσίου.

Στην είσοδο του χωριού επιφυλάχτηκε θερμή υποδοχή από τον συμπατριώτη μας Αρχιμανδρίτη Οικονομίκο Ιωακείμ και πάρα πολλούς κατοίκους του χωριού που όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στην εκκλησία της Παναγίας όπου και τέθηκαν τα Λείψανα σε Ιερό προσκύνημα.​

Στέφανος Τσιότσιος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.