Πτολεμαΐδα: Ένα μουσείο για την Εθνική Αντίσταση – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

7 Αυγούστου 2017
14:13

Στην δημιουργία ενός Μουσείου με ντοκουμέντα, φωτογραφίες, κειμήλια, στρέφεται το παράρτημα Πτολεμαΐδας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ) και των απογόνων τους που θα προστεθούν στις 100 φωτογραφίες μαχητών της περιόδου αυτής που διαθέτει το παράρτημα. Προς την κατεύθυνση αυτή το παράρτημα, στην πρόσφατη εκδήλωση μνήμης για τους έξι εκτελεσθέντες στο «Κουρί» τον Αύγουστο του 1943 από τους Γερμανούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους, κάλεσε τον οποιονδήποτε διαθέτει στοιχεία να ενημερώσει σχετικά για να τα αξιοποιήσει. 

Φιλόδοξος στόχος, κατά τον πρόεδρο του παραρτήματος Δημήτρη Σιδηρόπουλο,  η καταγραφή των τοπικών γεγονότων της περιόδου 1941- 1944, πλην όμως έχουν χαθεί αρκετά στοιχεία ενώ υπάρχουν και αλληλοσυγκρουόμενες μαρτυρίες.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

5 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.