Αδαμίδης: Θα καταρρεύσουμε χωρίς τις λιγνιτικές μονάδες – Να προσφύγει κατά της ΡΑΕ για τις ΥΚΩ η ΔΕΗ

9 Αυγούστου 2017
15:32

«Θα καταρρεύσει το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας, μαζί με τη χώρα, σε περίπτωση που δεν λειτουργούν οι λιγνιτικές μονάδες», προειδοποίησε μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης. Σημειώνεται ότι η ΕΕ έχει καθορίσει ώρες λειτουργίας για τις παλαιάς τεχνολογίας λιγνιτικές μονάδες, οι οποίες το 2019 τελειώνουν.

Αναφερόμενος στο θέμα των αυξήσεων στα τιμολόγια για να καλυφτεί το κενό των αυξήσεων στις ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας) δήλωσε ότι η ΔΕΗ πρέπει να προσφύγει κατά της ΡΑΕ στα δικαστήρια, καθώς «δεν είναι δυνατόν να κατηγορεί την επιχείρηση ότι ψεύδεται και χρεώνει τους καταναλωτές», ενώ είπε ότι ο τρόπος που θα επιλέξει η κυβέρνηση είναι να επιβαρύνει το κάθε νοικοκυριό με 1 ευρώ το μήνα, έως το 2022, ούτως ώστε να καλυφτεί η διαφορά.:

energypress.gr

4 σχόλια

  • ρε μεγαλε για εξηγησε μας πως ακριβως θα καταρρευσουμε χωρις τις λιγνιτικες μοναδες απο τη στιγμη που θα λειτουργουν νεες (ή και μεταλλαγμενες παλιες ακομη) με αεριο,ηλιο,αερα και νερο??? θιγονται τα συμφεροντα ορισμενων γι αυτο??? φτανει με τον καρκινο του λιγνιτη..ας αναπνεουμε καθαροτερο αερα και επιτελους οι κατοικοι των γυρω χωριων ας βρουν να εργαστουν καπου αλλου ή στο τελος τελος ας δημιουργησουν και κατι δικο τους ωστε να επιβιωσουν(αγροτουρισμο παραδειγμα)!!! αντε γιατι μας τα πρηξατε εν ολιγοις καταστροφολογοι…!!!

  • Ένα μεγάλο στοίχημα για όλους. Μία πραγματικότητα που μας αφορά όλους.

    H περιοχή θα πρέπει να ζήσει χωρίς την Δ.Ε.Η και θα ζήσει. Με μαθηματική ακρίβεια τα επόμενα χρόνια θα ζήσουμε μία τρομακτική πληθυσμιακή συρρίκνωση των δύο μεγάλων πόλεων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας. Ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί αυτή η συρρίκνωση και παράλληλα να γιγαντωθεί η περιοχή χωρίς καμία εξάρτηση από την Δ.Ε.Η, για να κρατήσουμε αλλά και να προσελκύσουμε νέους στην περιοχή για πολλά χρόνια, για να δημιουργηθούν μεγάλες οικονομίες κλίμακας και μεγάλες επενδύσεις και υποδομές στην περιοχή, είναι Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΝΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.
    Θέλει σοβαρές προτάσεις και σχεδιασμό μέσα από αντίστοιχες περιπτώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προκειμένου μετά από 10-15 χρόνια οι δύο πόλεις να έχουν μετασχηματιστεί σε έναν δήμο 200.000 κατοίκων με τεράστια δυναμική, υποδομές και προϋπολογισμούς.
    Τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε από πολιτικάντηδες που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα τους και οι ψήφοι τους. Αυτοί, που ευτυχώς είναι συντριπτική μειοψηφία στις δύο πόλεις, αποδεδειγμένα δεν ενδιαφέρονται ούτε για τα παιδιά τους…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.