Μικρών αλλά ιδιαίτερα σημαντικών και ουσιαστικών παρεμβάσεων χρήζει το παρκάκι που βρίσκεται λίγο πιο πέρα από τα νέα γραφεία της ΔΕΥΑ Κοζάνης. Ειδικά σε μια παρατεταμένη περίοδο καύσωνα, όπως αυτή που διανύουμε τις μέρες τούτες, κάτοικοι και διαβάτες της περιοχής αναζητούν ανάσες δροσιάς σε περιαστικές «οάσεις» όπως αυτή στο πανέμορφο κατά τα άλλα κιόσκι-παρκάκι στην έξοδο της πόλης προς Θεσσαλονίκη.
Δυστυχώς όμως πέρα από τη σκιά και τη δροσιά που προσφέρει το κιόσκι, κανείς δεν μπορεί να…. ξεδιψάσει καθώς η πέτρινη «πηγή» μόνο σαν «ντεκόρ» χρησιμοποιείται αφού δεν υπάρχει καν βρύση και φυσικά στάλα νερό. Η ανάγκη για παροχή πόσιμου νερού στο σημείο μοιάζει ακόμη πιο αναγκαία αν σκεφθεί κανείς πως δεκάδες κόσμου -και δη μεγαλύτερης ηλικίας- «αναγκάζονται» να κατέβουν ακόμη και με τα πόδια ως εκείνη την περιοχή για να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς και γενικά να εξυπηρετηθούν από τη ΔΕΥΑΚ. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνούμε πως λόγο της ιδιαιτερότητας του σημείου (ουσιαστικά συνδέει την πόλη με τις Εθνικές Οδούς και την Εγνατία) δεν είναι λίγοι και οι τουρίστες, αλλά κυρίως οι αυτοκινητιστές (αλλοδαποί και Έλληνες) που σταθμεύουν τα βαρέα -και όχι μόνο- οχήματά τους εκεί πολλές φορές διανυκτερεύοντας και στο χώρο πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους και η ανάγκη της παροχής πόσιμου νερού φαντάζει πιο απαραίτητη αν θέλουμε φυσικά να αποδείξουμε πως η πόλη μας είναι φιλόξενη.

Πέραν τούτου τα παγκάκια που υπάρχουν στο πάρκο (πέραν αυτών στο κιόσκι) – το οποίο σημειωτέον είναι πεντακάθαρο ενώ οι κάδοι που βρίσκονται στο σημείο καθαρίζονται καθημερινά – δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον κόσμο αφού τα κλαδιά των δέντρων έχουν απλωθεί τόσο με αποτέλεσμα μόλις και μετά βίας να μπορεί να καθίσει ένας πολίτης.

Τίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr