Εορδαία: «Στον αέρα» εκπαιδευτικοί λόγω υποβαθμίσεων Σχολείων

14 Αυγούστου 2017
10:59

Οι υποβαθμίσεις δύο Σχολικών μονάδων στην Εορδαία, λόγω της συρρίκνωσης του αριθμού των μαθητών, οδηγούν δέκα εκπαιδευτικούς σε περιπέτειες, αφού οι μεταθέσεις τους είχαν προηγηθεί των μεταβολών στα Σχολεία, και είχαν ήδη  «κλείσει» τις οργανικές τους θέσεις. Πρόκειται για το 7ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας το οποίο από τη Νέα σχολική χρονιά  θα λειτουργήσει ως εξαθέσιο, όπως και το Δημοτικό Σχολείο Προαστίου που συρρικνώνεται περαιτέρω και από εξαθέσιο κατά το προηγούμενο Σχολικό έτος  υποβαθμίζεται φέτος σε τριθέσιο. Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας Κατερίνα Ασπράγκαθου, την ευθύνη έχει το Υπουργείο Παιδείας, γιατί δεν προέβη ταυτόχρονα στις αλλαγές όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια, αφήνοντας  ανοιχτό το ενδεχόμενο η υπόθεση να πάρει την δικαστική οδό γιατί αδικούνται συνάδελφοι τους. Ωστόσο, το επόμενο δεκαπενθήμερο και πριν την έναρξη της Νέας Σχολικής χρονιάς εκτιμάται ότι θα υπάρχουν εξελίξεις

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

2 σχόλια

  • Αυτό το πρόβλημα υπάρχει και στις δυο βαθμίδες εδώ και χρόνια. Τώρα δημοσιεύτηκε ως ειδήση, γιατί προφανώς, οι εκπαιδευτικοί που θίγονται έχουν πρόσβαση σε φορείς των τοπικών μέσων. Κοινώς νομίζουν ότι με την προβολή θα ευνοηθούν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.