Στο TOP 9 των καλύτερων ροζέ του κόσμου από το Drink Business το «Alpha rose» του 2016 από το κτήμα “Άλφα” (Αμύνταιο)

17 Αυγούστου 2017
14:02
Κανένα σχόλιο

Στο νούμερο 8 της λίστας με τα 9 καλύτερα ροζέ κρασιά του κόσμου και συγκεκριμένα με τα κρασιά που πρέπει να γευτεί κανείς οπωσδήποτε πριν πεθάνει, σύμφωνα με τον Patrick Schmitt και το Drink Business, φιγουράρει το «Α rose» του Κτήματος Άλφα (Αμύνταιο), από 100% Ξινόμαυρο.

Όπως αναφέρει στο εισαγωγικό του σημείωμα ο κ. Schmitt, το ΤΟΡ 9 περιλαμβάνει τα κρασιά που έχουν συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στη σειρά γευσιγνωστικών δοκιμών «Global Rosé Masters 2017», με έμφαση στην ποιότητα, ανεξαρτήτου τιμής.

Κάθε ένα από αυτά τα 9 κρασιά έχει βραβευθεί με ασημένιο μετάλιο ή υψηλότερα στο διαγωνισμό. Όλα τα κρασιά προέρχονται από την Ευρώπη, τα περισσότερα από τη Γαλλία, στην οποία κυριαρχεί η ζώνη της Provence. Η δοκιμή για το συγκεκριμένο δημοσίευμα πραγματοποιήθηκε τυφλά σε μία μέρα στο Bumpkin του South Kensington στο Λονδίνο στις 17 Μαΐου.

Συγκεκριμένα για το ροζέ του Κτήματος Άλφα αναφέρει ότι «παρόλο που προέρχεται από την Ελλάδα και από 100% ελληνική ποικιλία, αυτό δεν το εμποδίζει να ανήκει στη σκηνή των πολυτελών ροζέ κρασιών, η οποία κυριαρχείται βεβαίως από τα κρασιά της Provence». Στη συνέχεια, τονίζει ότι «στέκεται επάξια δίπλα στους Γάλλους ανταγωνιστές του, όσον αφορά την ποιότητα».

http://www.agro24.gr/agrotika/proionta/georgia/ampeli/sto-top-9-ton-kalyteron-roze-toy-kosmoy-apo-drink-business-alpha

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.