Ξενία Κοζάνης: Το μόνο που ζει εκεί είναι η εγκατάλειψη (Kείμενο – Φωτογραφίες Αργύρης Καραμούζας)

19 Αυγούστου 2017
10:23

Σε ένα μέρος το οποίο έσφιζε απο ζωή τώρα το μόνο που απέμεινε είναι ζωγραφισμένοι τοίχοι,σκυλιά να τριγυρίζουν στους άδειους διαδρόμους και μερικά πιτσιρίκια να προσπαθούν να εξερευνήσουν τους χώρους μιας άλλης εποχής. Η εγκατάλειψη είναι εμφανής,σκιές και πράγματα του παρελθόντος,αναμνήσεις κάτω από γυαλιά και μισογκρεμισμένες πόρτες να προσπαθούν να σταθούν όρθιες και να επιβιώσουν στην φθορά του χρόνου, Οι ακτίνες του ήλιου διαπερνούν τους γκρεμισμένους τοίχους προσπαθώντας να δώσουν λάμψη και ζωή σε κάτι που πλέον δεν υπάρχει… το μόνο που ζεί εκεί είναι η εγκατάλειψη…Ξενίας..

Kείμενο – Φωτογραφίες Αργύρης Καραμούζας

 

 

6 σχόλια

  • To ΞΕΝΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ανήκει πλεον στο ΤΑΙΠΕΔ αλλά ουδεις ενδιαφερομένος επενδυτής εξεδήλωσε ενδιαφέρον.

    Καλό θα ήταν κάποια απο τις εργοληπτικές και τεχνικές εταιρείες της περιοχής τα υπερκέρδη τόσα χρόνια απο τις εργολαβίες της ΔΕΗ να τα επένδυαν και στον τόπο τους …

    • Εσύ πρέπει να είσαι πολύ σχετικός με το επιχειρείν και να υποψιαστώ κάτοικος άλλου πλανήτη ή δημόσιος υπάλληλος / ψηφοφόρος κατ’επάγγελμα ?

  • Θα επρεπε να αδραχτει η ευκαιρια οταν δοθηκε για χρηση πλην ξενοδοχειου,αλλα τοτε απορριφθηκε. Τωρα την πληρωνουν οι πολιτες οχι μονο στερουμενοι την αναψυχη αλλα πληττομενοι του αθλιου χωρου στο επιστεμμα της πολης

  • Όταν έπρεπε δε δόθηκε…τώρα και να το χαρίσουν δεν έχει αξία για κανέναν επιχειρηματία, αφού το κόστος επαναφοράς του υπερβαίνει κατά πολϋ τα πιθανά προσδοκόμενα έσοδα. Συν του ότι με την κάθοδο που ακολουθεί η Κοζάνη θα ήταν αυτοκτονία να επενδύσει κάποιος εδώ. Αυτά είναι λάθη του παρελθόντος τα οποία τα πληρώνουμε πλέον στο μέλλον..

  • Φίλε βλέποντας όλους μας δειλά δειλά να εκφράζουμε την βέβαιη υποβάθμιση της περιοχής και των δύο μεγάλων πόλεων της (Κοζάνης και Πτολεμαΐδας) απορώ πως δεν μπαίνει ως κύριο θέμα συζήτησης η ενοποίηση των δύο πόλεων για την δημιουργία ενός μεγάλους δήμου. Μόνον έτσι θα προκύψουν οι αξίες που περιγράφεις παραπάνω και τα επενδυτικά ενδιαφέροντα. Μόνο έτσι θα υπάρξει ζωή για τα επόμενα 100 έτη, μεγάλες διεκδικήσεις, μεγάλα έργα υποδομών κτλ.

  • Ο επι 20 χρονια δήμαρχος κ Κουκουλοπουλος και οι συνυπαίτιοι συνεργάτες του δεν εχουν τιποτα να πουν γι αυτή την καταντια που αποτελεί πλέον εστία μολυσματικών καταστάσεων.; Τουλάχιστο να πάρει άμεσα μέτρα η σημερινή δημοτική αρχή πριν ειναι αργά…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.