Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης (Τμήμα Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης) για τις πυρκαγιές

19 Αυγούστου 2017
21:51

Η πυρκαγιά αποτελεί την κυριότερη απειλή για τα δάση, με τεράστιες επιπτώσεις για την οικονομία, τον άνθρωπο και προφανώς για το ίδιο το δάσος. Πρόκειται για μία φυσική καταστροφή που διαταράσσει την ισορροπία ολόκληρου του οικοσυστήματος.

Ένα τέτοιο γεγονός δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αντιμετωπιστεί από εμάς σαν αντικείμενο για τη δημιουργία εντυπώσεων, αφενός γιατί δεν ανήκει στην κουλτούρα μας η μικροπολιτική, και αφ ετέρου γιατί με αυτό τον τρόπο θα ευτελίζοταν η συντεταγμένη προσπάθεια της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο με επιτυχία, αλλά και των αυτοδιοικητικών παραγόντων που συντόνιζαν τις προσπάθειες, ο καθένας στην περιοχή της αρμοδιότητας του.

Στρατηγικός μας στόχος είναι και θα παραμείνει η πρόληψη, έτσι τη στιγμή που η αντιπολίτευση ψήφιζε τις απολύσεις τους, εμείς φροντίσαμε να παραμείνει στη θέση του το κατάλληλο και εξειδικευμένο προσωπικό, που παρά τις δυσκολίες στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων για ακόμα μία φορά. Συγχαρητήρια λοιπόν σε αυτούς τους ανθρώπους, σε πυροσβέστες και εθελοντές που δε δίστασαν να παλέψουν με τις φλόγες, με κίνδυνο ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή.

Κλείνοντας δανειζόμαστε δύο φράσεις του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλου, που αποτελούν τροφή για σκέψη:

« Αν κάποιοι σκέφτηκαν ότι θα περιορίσουν την ισχύ των δασικών χαρτών και θα επιβουλευθούν τη δημόσια περιουσία έχουν κάνει λάθος. Η άμεση κήρυξη μιας περιοχής αναδασωτέας περνάει στο δασικό χάρτη και δεν επηρεάζεται το κοινό μας κεφάλαιο που λέγεται δάσος.»

« Μονομέρεια και υπερμεγένθυνση στο θέμα των πυρκαγιών για τη δημιουργία εντυπώσεων. Είναι η αντιπολίτευση της ξαπλώστρας. Ας είμαστε εκεί όπου χρειάζεται και να μην κάνουμε πολιτική της ξαπλώστρας γιατί είναι σαν να λέμε Παναγιά βοήθα να καεί η Ελλάδα για να γίνω Κυβέρνηση.»

Ν.Ε. Κοζάνης

Τμήμα Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης.

5 σχόλια

  • “Είναι η αντιπολίτευση της ξαπλώστρας. Ας είμαστε εκεί όπου χρειάζεται και να μην κάνουμε πολιτική της ξαπλώστρας γιατί είναι σαν να λέμε Παναγιά βοήθα να καεί η Ελλάδα για να γίνω Κυβέρνηση.»”

    χαχαχαχα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, κάθε θράσος!!!!Αυτοί που σαν αντιπολίτευση αγανακτούσανε με τους βολεμένους, τους ψεκασμένους, τους φγασίστες στην πάνω πλατεία και επενδύσανε στο λαικισμό, στον ¨ψόφο” και σε αισχρά ψέμματα και τώρα για την καρέκλα τα ….υπογράφουν όλα αμάσητα και είναι ακριβώς ίδιοι με τους προηγούμενους που μας φτάσν μέχρι εδώ, κάνουν και μαθήματα περιβάλλοντος!!!
    Αλήθεια εδώ στην περιοχή μας όλα καλά με το περιβάλλον? τα ορυχεία και την τέφρα?

  • Με εκείνα τα σχισμένα Μνημόνια τι έγινε βρε λεβεντοπαιδα?

    Ακόμη περιμένω να ανέβει ο κατώτατος μισθός στα 751 ……γιατί τόσο καιρό, πηγαίνω στο ΑΤΜ και βγάζω ψίχουλα!

    Με τα capital controls που βούλιαξαν την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη θα κάνετε κάτι βρε ανεπροκοποι και κυβερνώντες??

    Η λίστα με τις αεροπορικές, τα ψέματα και την καταστροφή που έχετε επιφέρει, είναι τοσο μεγάλη, που τελειωμό δεν έχει.

    Σταματήστε να προκαλείτε …….

  • Οι καταστροφές των Δασών-της ίδιας της Ζωής δηλαδή, με πυρκαγιές δεν είναι κάτι το φυσικό κι αυτό γιατί μόνο όσοι δεν θέλουν δεν το ξέρουν. Οι Δασικές πυρκαγιές είναι καθαροί εμπρησμοί, καθαρά κακουργήματα-εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας! Σε σκοτεινές στοές σπουδάζουν δίποδα κτήνη και με τους καλύτερους τρόπους τις αποτελεσματικότερες μεθόδους για την εξαφάνιση των τελευταίων Παραδείσων που απέμειναν στην γη, των Δασών.
    Μέχρι να συνταχθούν Δασικοί χάρτες, όσοι θα έχουν να πληρώνουν θα χαίρονται να αποχαρακτηρίζονται ανυπεράσπιστες Δασικές εκτάσεις και να μετατρέπονται σε εκτάσεις άλλης εντελώς διαφορετικής χρήσης. Θα χαίρονται για λίγο, γιατί μετά την καταστροφή του Δάσους μόνο κακά μένουν για να περιμένεις και δυστυχώς να γεύεσαι και’συ, ο άλλος, που δεν έπαιξες βρώμικα, που δεν θέλησες να καταστρέψεις τα ωραία, εσύ, ο άλλος, που ήξερες και το πίστευες πως «η ομορφιά θα σώσει τον Κόσμο».
    Την πρόληψη δεν την εφαρμόζει κανείς στα λόγια, την πρόληψη θα την δείξει κάποιος στα έργα τα οποία θα λένε: κι ενώ είχαμε ένα πολύ ζεστό Καλοκαίρι, με καύσωνες δύσκολους παρόλαυτα καμιά φωτιά δεν άναψε, κανένα Δέντρο δεν κάηκε, κανένα Δάσος δεν απειλήθηκε, Δασικοί και Πυροσβέστες εφάρμοσαν με τον καλύτερο τρόπο αποτελεσματικές παρακολουθήσεις και έγκαιρες επεμβάσεις με επιτόπου κατασβέσεις λιγοστών που τυχαία εμφανίστηκαν μικροφωτιών.
    Όσο για το παραμύθι τον αναδασώσεων είναι γνωστό και πια δεν πιάνει…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.