Μια υπέροχη μουσική βραδιά απόλαυσαν οι φίλοι της μουσικής της πόλης  από το τρίο μουσικών Ensemble Boquhan, στα πλαίσια της συναυλίας του παράλληλου φεστιβάλ του Διεθνούς Σεμιναρίου Μουσικής Κοζάνης, την Τρίτη στις  8:00 μ.μ στο Λαογραφικό Μουσείο.  Το Ensemble Boquhan αποτελείται από τη φλαουτίστα Fiona Mancey-Jones, τη βιολονίστα και συνθέτιδα Valerie Pearson και τον πιανίστα και συνθέτη Παναγιώτη Δημόπουλο. Οι τρεις μουσικοί με στέρεη ακαδημαϊκή παιδεία και πλούσια καλλιτεχνική πορεία που καλύπτει τα περισσότερα είδη μουσικής,  συνεργάζονταν ήδη από το 2004 μεταξύ τους και αλλά και με μεγαλύτερα σύνολα. Κατά τη συνεργασία τους αναζητούν και αναπτύσσουν διαρκώς νέους τρόπους ερμηνείας είτε πρόκειται για μεταγραφή μεσαιωνικών τραγουδιών είτε για την πρώτη εκτέλεση μουσικής  εν ζωή συνθετών.

Η ποικιλία των έργων που ερμήνευσαν κράτησε σε εγρήγορση και συγκίνησε βαθιά το κοινό,  όπως φάνηκε από το παρατεταμένο χειροκρότημα που επανάφερε τους μουσικούς στην σκηνή, τρείς φορές.

Το  πρόγραμμα περιλάμβανε τα έργα :

  1. S. Bach: Τρίο Σονάτα από τη Μουσική Προσφορά, BWV 1079
  2. Shostakovich: 5 κομμάτια

Π.Δημόπουλος Music for a Missing Vesper

Μ. Bonis: Σουίτα για φλάουτο, βιολί και πιάνο, έργο 59

  1. Rota: Τρίο για φλάουτο, βιολί και πιάνο

Στα πλαίσια του παράλληλου φεστιβάλ του ΔΣΜΚ θα πραγματοποιηθούν δεκαπέντε συναυλίες ανοικτές για το μουσικόφιλο κοινό της πόλης.

Ενημερωθείτε για τα νέα, το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις του ΔΣΜΚ από την επίσημη ιστοσελίδα του ΔΣΜΚ (https://kozanimusic.com ), την επίσημη ιστοσελίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης (http://dipethekozanis.gr ), καθώς και τις αντίστοιχες ιστοσελίδες facebook  του θεσμού (https://www.facebook.com/seminariomousikiskozanis/ ) και του οργανισμού (https://www.facebook.com/dipethekozanis/).

Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης, 20-31 Αυγούστου:                                                                                     12 ημέρες μουσικής, 15 συναυλίες,  10 διαφορετικοί χώροι διεξαγωγής δράσεων,                                          5 διαλέξεις, 2 διαγωνισμοί, μαθήματα, εργαστήρια, ηχογραφήσεις.

Παραγωγή ΔΣΜΚ: ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Διονύσης Μαλλούχος

Τηλεφωνικό Κέντρο: 24610-24062     e-mail: [email protected]