kozan.gr: Ένταση στο περιφερειακό συμβούλιο – Α. Δασκαλόπουλος: “9 εκ. ευρώ έχει δώσει μέχρι τώρα η πρώην Ν.Α. Γρεβενών ενώ οι μελέτες αναζητούνται. Ενώ πληρώθηκαν ακόμη αναζητούνται” (Βίντεο)

23 Αυγούστου 2017
17:24

Η επερώτηση του περιφερειακού συμβούλου Αντώνη Δασκαλόπουλου που έρχεται ως συνέχεια του έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στην πρώην Ν.Α. Γρεβενών, μετά τις καταγγελίες του ιδίου για αναθέσεις έργων από την τότε Νομαρχιακή Αρχή Γρεβενών που όπως ανέφερε πληρώθηκαν και δεν έγιναν, αλλά και η φράση του για «ανοιχτά χρηματοκιβώτια και… παραβιασμένες θύρες που δεν διαπιστώθηκαν από περιφερειακούς συμβούλους» τους οποίους και κατονόμασε, προκάλεσαν μεγάλη αναταραχή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Δασκαλόπουλος ζήτησε από του βήματος να ενημερωθεί για τα εξής: «πόσα λεφτά πλήρωσε, στοίχισε, κόστισε στην ΠΔΜ η ανεύρεση όλων αυτών των στοιχείων και η σύνταξη των μηνυτήριων αναφορών που κατατέθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών και σε όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της χώρας; Το νούμερο είναι μηδέν. Ούτε ένα Ευρώ. Η βάση για τη ζημία του δημοσίου; 9 εκ. Ε. και από κει και πάνω συνεχίζουμε. Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε ακριβώς το ποσό γιατί υπάρχουν ερωτήματα αναπάντητα. 9 εκ. Ε έχει δώσει μέχρι τώρα η πρώην Ν.Α. Γρεβενών ενώ οι μελέτες αναζητούνται. Ενώ πληρώθηκαν ακόμη αναζητούνται. Κόστος; Μηδέν», κατήγγειλε.

Στο σημείο αυτό ο περιφερειακός σύμβουλος μίλησε για «λεηλασία ταμείων» για «ανοιχτά χρηματοκιβώτια» και «παραβιασμένες θύρες» που όπως χαρακτηριστικά είπε: «άξιοι συνάδελφοι να τα έχουν βρει. Δεν τα διαπιστώσατε κύριοι Κιοσσέ και Σαββόπουλε;», ήταν η χαρακτηριστική του ερώτηση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δύο προαναφερόμενων περιφερειακών συμβούλων.

«Να μην αρχίζει ο κ. Δασκαλόπουλος τα περί διαπιστώσεων και διαφάνειας και να κοιτάει τα δικά του τα οδοιπορικά. Ο ίδιος που έχει 59 διανυκτερεύσεις άνευ λόγου και αιτίας. Χρεώσατε την Περιφέρεια κ. Δασκαλόπουλε», ήταν η απάντηση του κ. Σαββόπουλου, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και η απάντηση του κ. Κιοσσέ τον οποίο επίσης κατονόμασε από του βήματος ο κ. Δασκαλόπουλος: «όταν είχατε προσωπικό πρόβλημα άπαντες σας σεβαστήκαμε. Μη μας προκαλείτε και μη μας προσβάλλετε…».

« Το ανώτερο που μπορεί να χρεώσει κάποιος την Π.Δ.Μ. είναι 4. Να ‘ρθουν τα οδοιπορικά εδώ και να τα βρούμε…», ανταπάντησε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος ενημερώνοντας το Σώμα και απαντώντας στην ερώτηση του κ. Δασκαλόπουλου, παρουσίασε πως «δεν μπορεί να εκτιμηθεί το κόστος διότι είναι ασήμαντο. Χαρτί, μελάνι και εκτυπώσεις σχεδίων των μελετών, είναι ασήμαντο το κόστος…», είπε.

Τίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr

 

 

5 σχόλια

  • Ρε Δασκαλόπουλε ποιον ρωτάς ακριβώς ; Σημανδράκος και Καρυπίδης ας απαντήσουν .. αν οι μελέτες δεν υπάρχουν γιατι η Περιφέρεια δεν παει στον Εισαγγελέα ;;; κρύβουν κάποιον και γιατί;;; και εςυ γιατι το ανέχεσαι;;;

  • ΡΕ πάτε καλά;
    Γίνεται σύγκριση τα οδοιπορικά με τα 9 εκκατομ. που δόθηκαν σε ”ανύπαρκτες” μελέτες
    Συμψηφισμός η κομματική συγκάλυψη;
    Στην ουσία και όχι την μπάλα στην εξέδρα…
    Δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να ακούσει αυτές τις καταγγελίες;
    Έλεος πια….

    • Αν οι μελέτες είναι ανύπαρκτες γιατί την καταγγελία δεν την κάνει ο Περιφερειάρχης και αφήνουν να φαίνεται ότι οι χαμένες μελέτες είναι προσωπική κόντρα Δασκαλόπουλου – Κουπτσίδη;;; Γιατί δεν πάνε στον Εισαγγελέα με δική της μήνυση η Περιφέρεια ή η Αντιπεριφέρεια; Γιατί κρύβονται πίσω από την μήνυση που έκανε ο Δασκαλόπουλος πριν γίνει καν Περιφερειακός Σύμβουλος; Μήπως τελικά οι μελέτες υπάρχουν και απλά αφήνουν τον Δασκαλόπουλο να πετά λάσπη στον ανεμιστήρα;;; ή δεν υπάρχουν και συγκαλύπτουν τον πρώην προσβλέποντας εκλογικά οφέλη;;;;; Ο Δασκαλόπουλος την απάντηση πρέπει να την ψάξει στην παράταξή του…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.