Με το ποσό των 100.000 Ε θα προσπαθήσει ο Δήμος Κοζάνης να προσφέρει την προσβασιμότητα μέσα στην πόλη σε συμπολίτες μας ΑμεΑ και σε συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, ενώ παρούσα δήλωσε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Λάζαρο Μαλούτα, με την αιτιολογία πως δεν είχε αναλυτική ενημέρωση επί του θέματος, ενώ έθιξε και το ζήτημα της απουσίας του σκαριφήματος του όλου έργου ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα-αποτύπωση των εργασιών. Όπως παρουσίασε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αριστοτέλης Πουτακίδης, το έργο της προσβασιμότητας στοχεύει να «ενώσει» την κεντρική πλατεία Κοζάνης με τις οδούς Π. Χαρίση και Δαβάκη, ενώ συγκεκριμένες εργασίες διαπλάτυνσης πεζοδρομίων κ.ά. θα γίνουν από το κέντρο έως το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κοζάνης, το Δημοτικό Ωδείο και τον Δημοτικό Κήπο.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος ΠρογραμματισμούΚωνσταντίνος Δεσποτίδης δίνοντας περισσότερα στοιχεία για το θέμα έκανε λόγο για μια πρώτη παρέμβαση υποσχόμενος πως θα ακολουθήσει σειρά έργων προς την κατεύθυνση βελτίωσης της καθημερινότητας των ευπαθών ομάδων αυτών. «Η μελέτη αυτή συνδιαμορφώθηκε σε απόλυτη συνεργασία με τους εκπροσώπους των ΑμΕΑ» ξεκαθάρισε ο κ. Δεσποτίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Σώματος από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης προσπαθώντας να απαντήσει στα ερωτήματα και στις «ελλείψεις» που έθιξαν οι της αντιπολίτευσης μίλησε για συγκεκριμένες οδού όπου θα αναπτυχθεί το όλο έργο ξεχωρίζοντας την οδό Εφταλιώτη που αφορά σε πολυσύχναστη οδό λόγω της παρουσίας Σχολικών Συγκροτημάτων στην περιοχή, εξήγησε πως και στη στροφή της Στρατολογίας απέναντι από το Πάρκο στη γνωστή όπως είπε «επικίνδυνη γωνία» θα γίνουν παρεμβάσεις ενώ υπεραμύνθηκε της σπουδαιότητας και χρησιμότητας του έργου.

Τίνα Παπαντωνίου για το Kozan.gr