Διαμαρτυρία αναγνώστριας στο kozan.gr: Κοζάνη: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να έχει γίνει η κεντρική πλατεία χώρος ποδηλατικών αγώνων με εμπόδια

25 Αυγούστου 2017
10:25

Χτες είχα πάει με τα δυο μικρά μου παιδιά στην πλατεία για βόλτα. Αν μπορείς βέβαια να θεωρήσεις “βόλτα” το γεγονός ότι κάνεις ένα βήμα και περνάει σφαίρα ένα ποδήλατο από δίπλα σου, ότι σφίγγεις από το χέρι τα παιδιά σου και τους λες σε κάθε βήμα “ΣΤΟΠ!”. Και αυτό συμβαίνει κάθε φορά στην πλατεία. Ώσπου χτες ήταν το αποκορύφωμα! Ένα ποδήλατο το οποίο οδηγούσε ένα αγόρι ηλικίας περίπου 10 χρονών και το οποίο έτρεχε -όπως και πολλά άλλα- με πολύ μεγάλη ταχύτητα με συνεχείς ελιγμούς χωρίς ορατότητα ανάμεσα από τον κόσμο που παρακολουθούσε μια συναυλία και ανάμεσα από τα πολλά παιδάκια που έπαιζαν “ανέμελα”, χτύπησε δυνατά τον 3ων ετών γιό μου ο οποίος έπεσε κάτω με φόρα και χτύπησε άσχημα το χέρι του!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να έχει γίνει η πλατεία χώρος ποδηλατικών αγώνων με εμπόδια! Τι θα γινόταν αν ο γιος μου είχε σπάσει το χέρι του;;;;; Μεγάλη ανευθυνότητα των γονιών που αφήνουν τα μεγάλα παιδιά με τα ποδήλατα εκεί και μεγάλη η αναισθησία του Δήμου που το επιτρέπει και των υπόλοιπων πολιτών που δεν διαμαρτυρόμαστε! ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ;;;;

Ευχαριστώ.

39 σχόλια

    • Δε θα σχολιάσω τον τρόπο σχολιασμού σας σε μια -νομίζω- όμορφα και ευγενικά γραμμενη διαμαρτυρία μου. Μια βόλτα θα σας πείσει. Εμπόδια εννοώ τους πεζούς αν δεν καταλάβατε. Και τα 10χρονα είναι πλέον πολύ ανεπτυγμένα και σωματικά και σε δεξιότητες αλλά καταλαβαίνω ότι δεν έχετε παιδιά σε αυτήν την ηλικία ώστε να έχετε εικόνα. Οπότε μην σχολιάζετε για πράγματα που δεν γνωρίζετε. Ευχαριστώ.

        • Δεν ήξερα ότι έπρεπε να τραβήξω και video για να πείσω και όσους δεν έχουν εικόνα της πλατείας τα απογεύματα και τα βράδια. Ίσως σας στείλει κάποιος που θα πάρει το ρίσκο να βγάλει για βόλτα τα παιδιά του σήμερα.

        • Καθόλου υπερβολική κόντεψαν να πέσουν στΝ 20 μηνών γιο μου που έπαιζε. Όπως τα λέει έτσι είναι, δεν ξέρω αν περνούσαν εμπόδια αλλά έτρεχαν υπερβολικά.

          • Έτρεχαν πολλά και υπερβολικά και περνούσαν ανάμεσα από τον κόσμο-εμπόδια. Αναφέρω τον κόσμο ως εμπόδια γιατί ήταν πολύς και δεν έδινε τη δυνατότητα στους γρήγορους ποδηλάτες να έχουν εικόνα του πού πηγαίνουν

      • Εχετε δικιο κι εγω καθως διεσχιζα τον πεζοδρομο μπροστα απο το δημαρχειο συναντησα4-5 παιδια αυτης της ηλικιας και αντι να κανουν ποδηλατο στην ακρη του πεζοδρομου ηταν ακριβως στη μεση και μαλιστα ενα απο αυτα τα παιδια σταματησε αποτομα και λιγο ελειψε να πεσω πανω στη ροδα του ποδηλατου

  • Στο οτι οι γονείς ειναι ανεύθυνοι παλι φταίει ο Δήμος ; Σταματήστε να κατηγορείτε συνέχεια το δήμο και να πετάτε το μπαλάκι των ευθυνών άλλου .
    Σ αυτο φταίνε καθαρά οι γονείς του καθε παιδιού που δεν του μαθαίνουν τρόπους και το να σέβεται το χώρο στον οποιο βρίσκεται

    • Αυτό έγραψα αλλά μάλλον βαστήκατε να διαβάσετε. Έγραψα ότι φταίνε οι γονείς -το έγραψα πρώτο- και μετά ότι φταίει και ο Δήμος. Συμφωνείτε μαζί μου τελικά.

  • Επρεπε να μιλησεις καλυτερα για τα παιδακια που ξυλωνουν τα λουλουδια, την ωρα που οι γονεις πινουν αραχτοι τον καφε τους απεναντι..εχω πετυχει επισης να ειναι απο πανω ο γονεας και να κοιτα χωρις να κανει παρατηρηση..ελλειψη παιδειας τι ψαχνουμε..

    • Το έγραψα σε επόμενο σχόλιο αλλά δεν ήθελα να συνδέσω τα δύο περιστατικά και σχόλια μαζί. Έχετε πολύ πολύ δίκιο.

  • Ρωτήστε και τους γονείς με μικρά παιδιά 2-5 χρονών. Πολλές φορές δεν μπορούμε να αφήσουμε από το χέρι τα παιδιά μας γιατί παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες με τα ποδήλατα τους και περνούν 50 πόντους δίπλα μας. Συνεχώς. Και σε ενδεχόμενο επαφής -ή χειρότερα- σύγκρουσης, ο τραυματισμός θα είναι μεγάλος

    Η πλατεία δεν είναι ποδηλατόδρομος. Σε ένα ενδεχόμενο συμβάν είναι προφανές ότι την ευθύνη δεν την έχει ο πεζός (μωρό). Την έχει ξεκάθαρα ο ποδηλάτης (που είναι παιδί), άρα ο γονιός που έχει αφήσει το παιδί του ανεξέλεγκτο.

    Υπάρχει ο ποδηλατόδρομος του Αργίλου.

    • Η πιο σωστή προσέγγιση στο θέμα.Φανταστείτε παιδάκια 2,3 ετών που κάνουν τα πρώτα τους βήματα και απο δίπλα τους να περνάνε βολίδα τα ποδήλατα.Η λύση ? Όχι ποδήλατα στην πλατεία και στον πεζόδρομο,αλλιώς θα τον ονόμαζαν ποδηλατόδρομο!

  • Oι γονεις να μην την αραζουν απεναντι στa cafe περιξ της πλατειας “παρκάροντας” τα παιδια τους στο χωρο της διχως αυστηρη επιτηρηση. εχουν ευθυνες!!!

    • Συμφωνώ απολύτως μαζί σας. Γι’αυτό όπως και χτες έχω πάντα τα παιδιά μου από το χέρι ή δίπλα μου. Ούτε καφέ έπινα, ούτε το εγκρίνω αυτό που λέτε. Φυσικά οι γονείς έχουμε ευθύνη.

  • Πότε θα γίνουν δημόσιες τουαλέτες στην πλατεία??? Δεν μπορει οι γυρω καφετέριες να δεχονται ασχετους στις τουαλετες τους!!! Και μην μου πει κανεις για εκεινες τις παλιες 200 μετρα απο την πλατεια, απεναντι απο το Μασουτη,έλεος!!! Εκει πεθαινεις απο τις αναθυμιασεις!!! Ό,τι πατάς,ό,τι ακουμπάς μολύνει!!! Ντροπή για την Κοζάνη!!!Να υπάρξει (λογικό) αντιτιμο για οποιον τις χρησιμοποιήσει. Μονο ετσι θα υπαρξει πάστρα κ υγεία!!!

  • την αποκλειστικη ευθυνη λειτουργιας κ τηρησης των κανονων ασφαλειας της πλατειας την εχει ο Δημος Κοζανης. αν συμβει καποιο ατυχημα που θα οφειλεται σε ελλιπη σηματοδοτηση ή ανεπιτρεπτη χρηση της πλατειας βαση των κανονων λειτουργιας της, ο Δημος Κοζανης θα λογοδοτησει

    • Συμφωνώ απόλυτα.ουτε με παιδοα ουτε χωρις αυτα δεν ειναι να πας πλατεια…χαμος φασαρια χανει η μανα το παιδι και το παισι τη μανα…ελεος!!!

  • Θα μπορουσε καλλιστα η δημοτικη αστυνομια να επιβλεπει. Αλλα βλεπετε ειναι μονο εισπρακτικος μηχανισμος. Βλεπω και τους Ζηταδες που πανε ανα 2 μηχανες με 2 επιβαινοντες. Κανενας ελεγχος . Περνουν κουβεντιαζοντας μεταξυ τους κινουμενη η παρεουλα των 4 αλλα δε βλεπουν τιποτε μπροστα τους. Βολτες… στις πλατειες του εξωτερικου η αστυνομια δουλευει επιβλεποντας επιμελως.

  • Ένταξη έχουμε ξεφύγει ο καθένας μέ το μακρύ και το κοντό του φταίει ο Δήμος η δημοτική αστυνομία η Δίας και ποτέ οι γονείς που έχουν την απόλυτη ευθύνη τον παιδιών τους αλλά προτιμούν να πιουν καφέ από το να ασχοληθούν με τα καμάρια τούς έλεος ας αναλάβουμε όλοι επιτέλους της ευθύνες μάς και ας σταματήσουμε να τα ρίχνουμε όλα στους άλλους…..

    • Επαναλαμβάνω πως ούτε καφέ έπινα και τα είχα δίπλα μου τα παιδιά μου. Και ότι το πρώτο που είπα είναι ότι φταίνε οι γονείς. Διαβάσατε μια παράγραφο και κολλήσατε στη μία λέξη. Το δάσος κοιτάξτε, όχι το δέντρο.

  • Ένταξη έχουμε ξεφύγει ο καθένας μέ το μακρύ και το κοντό του φταίει ο Δήμος η δημοτική αστυνομία η Δίας και ποτέ οι γονείς που έχουν την απόλυτη ευθύνη τον παιδιών τους αλλά προτιμούν να πιουν καφέ από το να ασχοληθούν με τα καμάρια τούς έλεος ας αναλάβουμε όλοι επιτέλους της ευθύνες μάς και ας σταματήσουμε να τα ρίχνουμε όλα στους άλλους…..

  • Συνυπογράφω τη διαμαρτυρία σας ως μητέρα ενός δίχρονου. Θέλω να προσθέσω επίσης πως εξίσου επικίνδυνα είναι και τα 10χρόνα που νομίζουν πως η πλατεία είναι γήπεδο ποδοσφαίρου. Αφού οι ίδιοι οι γονείς επιτρέπουν στα παιδιά τους τέτοιες συμπεριφορές χωρίς να τους ενδιαφέρει το αν υπάρχουν παιδιά μικρότερης ηλικίας που έχουν κι αυτά δικαίωμα να παίξουν στην πλατεία πρέπει κάποιος αρμόδιος επιτέλους να κάνει κάτι. Η κατάσταση φέτος είναι τραγική!

  • Όλοι δίκιο έχουμε απο τη μερια μας, εγω παντως ούτε με τα παιδιά παω πλατεία ουτε χωρις αυτα…να θες να πιεις εναν καφε και να ζαλιζεσαι απο τις φωνες…εκει χανει τη μανα το παιδι αν το αφησεις ελευθερο το’χασες! Δυστιχως ομως δεν εχουμε παιδεια…ο καθενας κοιταει τον εαυτο του!!!

  • Χθες τα κομμένα δέντρα στην Φιλίππου σήμερα τα ποδήλατα στην πλατεία για όλα φταίει ο Δήμος.
    Η προεκλογική περίοδος άρχισε!!!!

  • Λοιπόν δεν ξέρω τι να πω. Παλιά που η πλατεία ήταν χάλια( παντού υπήρχαν κίνδυνοι να πέσουν τα παιδιά και οι μεγαλοι ) παραπονιωσασταν! Τώρα που πια έχουμε μια πλατεία μια χαρά σας πειράζουν τα παιδιά με τα ποδήλατα! Στο κάτω κάτω που να παίξουν και αυτά. Δεν είστε ευχαριστημένοι με τίποτα!

  • Πες τα χρυσοστομη εχω να πω. Οσο για τα σχόλια, λυπαμαι που θα σας απογοητευσω ολους οσους θεωρειτε καποια πραγματα κοινης λογικης παραλογα αλλα καταλαβαινω οτι δεν εχετε βγει μαλλον πολυ απο τα ορια της περιοχης μας και ειναι φυσιολογικη η αντιδραση σας. Για να σας ενημερωσω ειναι οντως ευθυνη του δημου (δυστυχως) η διαχειρηση των δημοτικων εργων για να μην “υποβαθμιζεται ο κοινοχρηστος χαρακτηρας τους” οπως λεει ο νομοθετης. Δειτε αυτο https://www.synigoros.gr/resources/docs/202827.pdf σαν ευγενικη χορηγια. Καταλαβαινω την εκπληξη σας γιατι στην Ελλαδα δυσκολα αυτο εφαρμοζεται. Ειναι για να το κανω λιανα σα να βαζεις καφους για σκουπιδια κσι να μην τους αδειαζεις. Επισης, αν μας λειπει η κοινη λογικη να μην ξεριζωνουμε τα λουλουδια και να τρεχουν τα παιδια μας με τα ποδηλατα αναμεσα σε αλλα παιδια και θελουμε σηματα, χρειαζεται να το φροντισει ο δημος. Αυτο σημαινει διαχειρηση. Ο πατερας του μικρου ποδηλατη που χτυπησε το δικο μου 5χρονο ειπε “δεν απαγορευονται τα ποδηλατα κυρια μου!”. Καθε διαχειριστης οριζει τους κανονες αναλογα με το ποιο οχλο εχει να διαχειρισει. Αν αρχισουνε και στηνουμε τραμπολινα στο σταδιο η στην πλατεια καποιος δε θα κανει καμια παρατηρηση δηλαδη; Σηματα για συγκεκριμενους χωρους με απαγορευση σε ποδηλατα και σκυλια χωρις λουρι εχει και η κουτση Μαρια αλλα εδω οι Κοζανιτες ειμαστε υπευθυνοι και δεν τα χρειαζομαστε. Η πολυ πιο εξυπνοι ως συνηθως. Και αυτο το πραγμα ρε παιδια καθε σχολιο να αποδιδεται σε προεκλογικο πλανο ξεπεραστε το πια και μεγαλωστε λιγο! Ποτε θα μαθουμε να ακουμε την κριτικη για να βελτιωνομαστε σε αυτη τη χωρα! Ναι ευθυνη τον γονιων αλλα αφου δεν εχουμε τροπο να καλεσουμε την αρχη για αστυνομευση για το πως μεγαλωνει ο καθενας το παιδι του, ας κανουμε το ελαχιστο δυνατο πια μπας και βγουμε ολοι μια βολτα! Οσο για τον αν εγινε παιδοτοπος πολυ μιζερια να εχουμε δυο χωρους σε αυτη την πολη που να μας επιτρεπουν να παμε οταν ο καιρος ειναι καλος καπου με τα παιδια μας! Γιατι δε συζηταω για το καπνισμα στα εστιατορια και τις καφετεριες για να παει κανεις με τα παιδια του. Τα εχουν πει αλλοι χρονια τωρα ποσο υποβαθμισμενοι ειμαστε σε αυτη τη χωρα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.