Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης 2017 – «Συνθέτες σε νεαρή ηλικία» (Φωτογραφίες)

26 Αυγούστου 2017
11:36
Κανένα σχόλιο

Μια ακόμη υπέροχη μουσική βραδιά για κοινό της πόλης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 20:00μ.μ. στο Λαογραφικό Μουσείο. Μουσικά σύνολα από τους καθηγητές του ΔΣΜΚ Valerie Pearson, βιολί, Zoran Stepic, τσέλο, Δημήτρης Λεοντζάκος, κλαρινέτο και Παναγιώτης Δημόπουλος, πιάνο, που ερμήνευσαν έργα από  «Συνθέτες σε νεαρή ηλικία». Στο πρόγραμμα τα εξής έργα Ρώσων συνθετών που όλα γράφτηκαν στη νεότητά τους:

  1. Glinka: Trio pathétique
  2. Khachaturian: Τρίο
  3. Rachmaninov: Trio Élégiaque, αρ. 1

Η Ιστορία του Στρατιώτη (συμμετέχει η ηθοποιός Σεβαστή Αϊβαζίδου)

Ξεχωριστή στιγμή του προγράμματος η ερμηνεία του έργου «Η Ιστορία του Στρατιώτη» του  Ι. Stravinsky που για πολλούς αποτελεί την αφετηρία της πιο σύγχρονης αντίληψης για το Νέο Μουσικό Θέατρο. Ένα έργο για να διαβαστεί, να παιχτεί και να ακουστεί. Συγκίνησε η ανάγνωση του κειμένου από την ηθοποιό Σεβαστή Αϊβαζίδου. Λόγια και μουσικές παντρεύτηκαν και έκλεισαν τη μουσική βραδιά ιδανικά. «Μες στη σκόνη περπατάει
Ο στρατιώτης σπίτι πάει…»

Το Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης έχει διανύσει τη μισή μουσική του διαδρομή. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και οι μουσικές συναυλίες του παράλληλου φεστιβάλ θα συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Ενημερωθείτε για τα νέα, το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις του ΔΣΜΚ από την επίσημη ιστοσελίδα του ΔΣΜΚ (https://kozanimusic.com ), την επίσημη ιστοσελίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης (http://dipethekozanis.gr ), καθώς και τις αντίστοιχες ιστοσελίδες facebook  του θεσμού (https://www.facebook.com/seminariomousikiskozanis/ ) και του οργανισμού (https://www.facebook.com/dipethekozanis/).

Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης, 20-31 Αυγούστου:  12 ημέρες μουσικής, 15 συναυλίες,  10 διαφορετικοί χώροι διεξαγωγής δράσεων,                                             5 διαλέξεις, 2 διαγωνισμοί, μαθήματα, εργαστήρια, ηχογραφήσεις.

Παραγωγή ΔΣΜΚ: ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Διονύσης Μαλλούχος

Τηλεφωνικό Κέντρο: 24610-24062
e-mail: [email protected]

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.