Μια ακόμη υπέροχη μουσική βραδιά για κοινό της πόλης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 20:00μ.μ. στο Λαογραφικό Μουσείο. Μουσικά σύνολα από τους καθηγητές του ΔΣΜΚ Valerie Pearson, βιολί, Zoran Stepic, τσέλο, Δημήτρης Λεοντζάκος, κλαρινέτο και Παναγιώτης Δημόπουλος, πιάνο, που ερμήνευσαν έργα από  «Συνθέτες σε νεαρή ηλικία». Στο πρόγραμμα τα εξής έργα Ρώσων συνθετών που όλα γράφτηκαν στη νεότητά τους:

  1. Glinka: Trio pathétique
  2. Khachaturian: Τρίο
  3. Rachmaninov: Trio Élégiaque, αρ. 1

Η Ιστορία του Στρατιώτη (συμμετέχει η ηθοποιός Σεβαστή Αϊβαζίδου)

Ξεχωριστή στιγμή του προγράμματος η ερμηνεία του έργου «Η Ιστορία του Στρατιώτη» του  Ι. Stravinsky που για πολλούς αποτελεί την αφετηρία της πιο σύγχρονης αντίληψης για το Νέο Μουσικό Θέατρο. Ένα έργο για να διαβαστεί, να παιχτεί και να ακουστεί. Συγκίνησε η ανάγνωση του κειμένου από την ηθοποιό Σεβαστή Αϊβαζίδου. Λόγια και μουσικές παντρεύτηκαν και έκλεισαν τη μουσική βραδιά ιδανικά. «Μες στη σκόνη περπατάει
Ο στρατιώτης σπίτι πάει…»

Το Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης έχει διανύσει τη μισή μουσική του διαδρομή. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και οι μουσικές συναυλίες του παράλληλου φεστιβάλ θα συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Ενημερωθείτε για τα νέα, το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις του ΔΣΜΚ από την επίσημη ιστοσελίδα του ΔΣΜΚ (https://kozanimusic.com ), την επίσημη ιστοσελίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης (http://dipethekozanis.gr ), καθώς και τις αντίστοιχες ιστοσελίδες facebook  του θεσμού (https://www.facebook.com/seminariomousikiskozanis/ ) και του οργανισμού (https://www.facebook.com/dipethekozanis/).

Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης, 20-31 Αυγούστου:  12 ημέρες μουσικής, 15 συναυλίες,  10 διαφορετικοί χώροι διεξαγωγής δράσεων,                                             5 διαλέξεις, 2 διαγωνισμοί, μαθήματα, εργαστήρια, ηχογραφήσεις.

Παραγωγή ΔΣΜΚ: ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Διονύσης Μαλλούχος

Τηλεφωνικό Κέντρο: 24610-24062
e-mail: [email protected]