kozan.gr: Κοζάνη: Μεγάλο ενδιαφέρον για την εκδήλωση με τίτλο: «Το δόγμα Τρούμαν, το σχέδιο Μάρσαλ και ο ελληνικός εμφύλιος», παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος–Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, στην Κοζάνη. Μετονομάστηκε το μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας Κοζάνης, σε Νίκος Καλογερόπουλος (Bίντεο & Φωτογραφίες)

26 Αυγούστου 2017
20:06

Εκδήλωση με τίτλο: «Το δόγμα Τρούμαν, το σχέδιο Μάρσαλ και ο ελληνικός εμφύλιος», πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 10ης ετήσιας συνάντησης της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων (ΕΔΙΑ) 1940-1974 Κ.-Δ. Μακεδονίας για την Κατοχή και τον Εμφύλιο. Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 26 Αυγούστου στην Κοζάνη, στο Μουσείο Νίκος Καλογερόπουλος.

Εισηγητές  της θεματικής συνάντησης ήταν ο Υπουργός Περιβάλλοντος–Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης , συγγραφέας του βιβλίου «Το δόγμα Τρούμαν και το σχέδιο Μάρσαλ», ο αναπληρωτής καθηγητής ΑΠΘ, ιστορικός Αθανάσιος Σφήκας, ο  Ηλίας  Νικολακόπουλος, ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), πρόεδρος των ΑΣΚΙ (Αρχείο Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας) και η  Μαρία Καβάλα, ιστορικός, διδάσκουσα στο ΑΠΘ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης (μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης), πραγματοποιήθηκε η μετονομασία του μουσείου Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας, σε Νίκος Καλογερόπουλος. Πρόκειται για τον αείμνηστο εκπαιδευτικό και αγωνιστή της αντιδικτατορικής αντίστασης-στελέχους της «Δημοκρατικής Άμυνας, ο οποίος υπήρξε ιδρυτής και πρόεδρος της (ΕΔΙΑ) 1940-1974 Κ.-Δ. Μακεδονίας. 

Θανάσης Τέγος

10 σχόλια

  • Ας το ονομαζανε ” Τασα Σιομου ” αυτη το εκανε. Ομως πως γινεται τρεις ανθρωποι να μετονομαζουν ενα μουσειο που ανηκει σ ολη την πολη;

  • Προτείνω να μετονομαστουν σε δυο χρόνια ότι μετονομαστηκε επί Τσιπρα στην Ελλάδα. Έχουν μετονομασιες τα πάντα οι γελιοι κόμβους δρόμους πλατείες κτήρια δίνοντας ονόματα που πολλές φορές αντί να τιμήσουμε υποδομές τις δυσφημιζουν.

    • Ξέρουν αυτοί από βαφτίσια. Βάφτισαν την τρόικα θεσμούς, το ξεπούλημα της ΔΕΗ αποεπένδυση κλπ κλπ…
      Πλέον με αυτά τα βαφτίσια ο κόσμος δεν θα καταλαβαίνει τι μουσείο είναι. Εύγε.. που για τις φωτογραφίες και μόνο κάνετε ότι σας κατέβει, γιατί από έργο….

  • Άλλη μια κομματική συγκέντρωση που ονομάστηκε “εκδήλωση” και αφού σκίσαμε μνημόνια, καταργήσαμε φόρους διώξαμε τους κακούς Γερμανούς και βολέψαμε τα δικά μας παιδιά, ας κάνουμε και μία αναφορά στο παρελθόν, έτσι για να περνάει η ώρα…κρίμα που λείπουν και οι ακροδεξιούληδες Καμμένοι για να δώσουμε και μία πιο αριστερή νότα στο όλο σκηνικό…
    Έτσι αφού λύσαμε τα προς το ζειν ικανοποιούμε και το ευ ζειν, κομματικά φερέφωνα, διορισμένοι Βο(υ)λευτές, κρατικοδίαιτοι Κηφήνες, που τελικά ίδιοι με τους παλιούς τους σάπιους είναι, άλλο χρώμα μόνο ίδιο ξύλινο λόγο….και το μέλλον το δικό μας αβέβαιο και γκρίζο, διότι ουδέποτε γλείψαμε, σταθήκαμε σε κομματικά γραφεία, δεν χειροκροτήσαμε Άεργους, Λαικιστές Λίγους προφήτες και Μεσσίες κανενός χρώματος και παράταξης και στηριχθήκαμε στο δικό μας ιδρώτα κόπο και αίμα για να σιτίζουμε όλους αυτούς..

    Κρίμα να τους χαιρόμαστε λοιπόν άξιοι της μοίρας μας…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.