Το σόου του κυβερνητικού θιάσου δυστυχώς πρωταγωνίστησε φέτος, στις αναμφίβολα υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις στον Άγιο Αχίλλειο Πρεσπών. Είδαμε τον πρωθυπουργό να έρχεται να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις στις Πρέσπες, συνοδευόμενος από όλο το τοπικό φιλοκυβερνητικό συναπάντημα προφανώς για να συνεχίσει το θέατρο του παραλόγου που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό από το Εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης με αφορμή το (δήθεν) Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Προφανώς ο κ. Τσίπρας, δεν είδε πως στο Νομό Φλώρινας η οικονομική κατάσταση είναι το ίδιο τραγική με το Νομό Κοζάνης, αν όχι χειρότερη. Του αρκεί εξ όσων φαίνεται, να συνεχίσει την θερινή παραθέρισή του στο δροσερό κατά τα αλλά αυτή την εποχή, κλίμα της Δυτικής Μακεδονίας. Ο Νομός Φλώρινας κ. Τσίπρα γειτνιάζει με δυο βαλκανικές χώρες. Δεν σας το είπε αυτό κάποιος ακόλουθός σας; Η Φλώρινα και το κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, η Κοζάνη, στηρίξανε δυστυχώς τα τελευταία 50 χρόνια το μοντέλο της οικονομικής τους ανάπτυξης κατά κανόνα, μόνο σε ότι έχει να κάνει με την ενέργεια. Τονίζω το μόνο, γιατί βλέπουμε την σπουδαιότητα που θα είχε αυτή η απαγορευμένη έννοια για εσάς, το επιχειρείν δηλαδή, για ολόκληρη την περιφέρειά μας αυτή την μεταβατική εποχή εάν στηρίζατε το αυτονόητο, πέραν των φωτογραφιών με τον τοπικό κυβερνητικό εταίρο σας, τον κ. Καρυπίδη, περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Μπορώ να αντιληφθώ πως εσείς δεν είσαστε καλός ούτε στη γεωγραφία της χώρας που ηγείστε και μπερδεύεται τη Λέσβο με τη Μυτιλήνη, οι τοπικοί άρχοντες όμως, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, οι Βουλευτές σας, δεν σας ενημέρωσαν… 1) για τις επιχειρήσεις που έχουν φύγει στις γειτονικές βαλκανικές χώρες λόγω των πολύ καλύτερων φορολογικών συνθηκών; 2) για τους εργαζόμενους της περιοχής που φεύγουν για ένα μεροκάματο στις γειτονικές χώρες; 3) για τον τελωνειακό σταθμό που είχανε οι Πρέσπες χρόνια πριν, σε κοντινή απόσταση από το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο των Σκοπίων, την Οχρίδα; Δεν σας ενημέρωσαν πως την Οχρίδα και μόνο ετησίως την επισκέπτονται πάνω από μισό εκατομμύριο τουρίστες και με το άνοιγμα του τελωνειακού σταθμού στις Πρέσπες γίνεται ασυγκρίτως πιο εύκολη η μετάβαση τους στην Δυτική Μακεδονία σε σχέση με την αυτή του τελωνιακού σταθμού της Νίκης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική αλλά και την εθνική μας οικονομία; Για ακόμη μια φορά λοιπόν έρχεστε στην φιλόξενη αναμφίβολα περιφέρεια μας, απροετοίμαστος, αδιάβαστος και με ανεπαρκείς συμβούλους. Τις λέξεις ανάπτυξη και αγορά τις γνωρίζει κάποιος εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ ; Εμείς στη Νέα Δημοκρατία, την αντιπολίτευσή μας την κάνουμε πάντοτε καλόπιστα και με μόνο γνώμονα την εθνική ανάπτυξη και ευημερία. Τις προτάσεις που σας κάνουμε καλό θα ήτανε να τις μελετήσετε πριν τις πετάξετε στον κάλαθο των αχρήστων.

Αυτό θα το εξελάμβανε ο κόσμος ως πολιτικό πολιτισμό. Άραγε τον έχετε ;

Κάτανας Χάρης π. Βουλευτής Ν. Κοζάνης