Ανακοίνωση του ΣΕΕΕΝ για το συλλαλητήριο ΔΕΘ

28 Αυγούστου 2017
19:00

Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας!

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή!

Συνάδελφοι,

Η επίθεση στα δικαιώματα μας δεν έχει τελειωμό.

Η ΔΕΗ Α.Ε : Για να εξασφαλίσει την κερδοφορία της αφού μείωσε δραστικά τους μισθούς αξιοποιώντας τους μνημονιακούς νόμους, προωθεί την αξιολόγηση με στόχο τη νέα μείωση μισθών, περιορίζει λόγω κόστους τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με αποτέλεσμα της αύξηση των ατυχημάτων. Διώκει συναδέλφους που αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα του χωρίου τους. προχωράει σε απολύσεις που ονομάζει εθελούσιες. Έχει εγκληματικές ευθύνες για την κατολίσθηση το Ορυχείο Αμυνταίου και δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της προς τους πληττόμενους οικισμούς προς μετεγκατάσταση. Αξιοποιεί τους εργολάβους για τη μείωση του κόστους αφού «νίπτει τας χείρας της» για το δουλεμπόριο, την απλήρωτη δουλειά για μήνες, τους μισθούς πείνας, τα ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Η κυβέρνηση : επιστρατεύει ξανά το κάλπικο αφήγημα της “εξόδου από τα μνημόνια” της  «δίκαιης ανάπτυξης» για «δόλωμα» στη «φάκα» εγκλωβισμού του λαού στους στόχους του κεφαλαίου. Επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή συναίνεση προκειμένου να μαζευτεί και να διοχετευθεί χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο για τη συνέχιση και την αύξηση της κερδοφορίας του. Ετοιμάζουν στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης το χτύπημα των συνδικάτων, της συλλογικής δράσης με τις ανατροπές που φέρνει στο νόμο που αφορά τα συνδικάτα. Με την απαγόρευση των απεργιών και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς και μαζί κατακρεούργηση των προνοιακών επιδομάτων σε λαϊκά νοικοκυριά,«επανυπολογισμό» δηλαδή νέα μείωση των συντάξεων,  τη μείωση του αφορολόγητου κ.α.

Την κατάσταση θα χειροτερέψει η παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η πώληση μονάδων, ορυχείων και υδροηλεκτρικών. Θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή λόγω συρρίκνωσης της αξιοποίησης του λιγνίτη. Θα ενταθεί ο ανταγωνισμός για το κέρδος με αποτέλεσμα νέα επίθεση στα δικαιώματα μας. Αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας με πρώτα θύματα αυτούς που θα απενταχθούν από το κοινωνικό τιμολόγιο κ.α

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. 

Η ανοχή και η σιωπή δεν ωφέλησαν.

Τέρμα στις κάλπικες ελπίδες για ανάπτυξη που έρχεται.

Αυτή, αν κι όταν θα έρθει, θα μας έχει και πάλι στη φτώχεια.

Δε χωρά απογοήτευση. Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, στις γειτονιές. Δυναμώνουμε τα συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα, τις λαϊκές επιτροπές. Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο μαζικούς αγώνες. Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο δουλειάς.

Απαιτούμε:

– Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Η επιλογή μορφών ενέργειας να εξυπηρετεί τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη. Όχι στην παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Όχι στην πώληση μονάδων, ορυχείων, υδροηλεκτρικών.

– Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 4ων μνημονίων. Επαναφορά των ΣΣΕ. Συμβάσεις κλαδικές με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες μας να επιτρέπουν να ζούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.

στην Πλατεία Αριστοτέλους,

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 6:30μ.μ

Αναχώρηση Λεωφορείων

Πτολεμαΐδα Δημαρχείο 3:30μ.μ, Κοζάνη Κεντρική Πλατεία 3:30,Φλώρινα Νέο Πάρκο 3:00μ.μ

Ένα σχόλιο

  • Βγαζουν ανακοινωσεις για απολυμενους μασουτη, καρυπιδη (και καλα κανουν) αλλα ο ριζοσπαστης απελυσε πρις λιγες ημερες μητερα δυο παιδιων μετα από 22 χρονια με την δικαιολογια ότι είναι ανεπαρκης! Μετα από 22 χρονια!
    Ο πραγματικος λογος;
    Η γυναικα ειχε αντιταχθει στην υπογραφη ατομικης συμβασης εργασιας το 2013 -ζητωντας την εφαρμογη της αποφασης του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ- και ζητουσε υπογραφη συλλογικης συμβασης.
    Συλλογικη συμβαση που ζηταει το κκε και το ΠΑΜΕ και το υπερασπιζονται στον δρομο και στην βουλη!
    Αλλα στις επιχειρησεις τους κανονικοι καπιταλιστες και συστημικοι και απαιτουν οι εργαζομενοι να υπογραφουν ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ! κατα τα αλλα διαμαρτυρονται γιατι απολυουν ΟΙ ΑΛΛΟΙ!
    Το 2013 απολυθηκαν και παραιτήθηκαν 40 ατομα μεταξυ των οποιων και ο Μπογιοτοπουλος που παραιτηθηκε ακριβως γιατι υπαρχε αποφαση και διεκδικηση του κκε για ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ αλλα στις επιχειρησεις του το ΚΚΕ εφαρμοζει ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!
    Τα αρχικα της απολυμενης είναι Χ.Δ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.