Με την έναρξη (1η Σεπτ.) του σχολικού έτους 2017-18 η Αρχιερατική Περιφέρεια Βελβεντού (Α.Π.Β.) της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης έστειλε ευχές στα Σχολεία που βρίσκονται στα όριά της: Παιδικό Σταθμό Βελβεντού. Νηπιαγωγεία: 1ο και 2ο Βελβεντού, Πλατανορέματος, περιοχής Βαθυλάκκου. Δημοτικά: Βελβεντού, Πλατανορέματος, περιοχής Βαθυλάκκου. Γυμνάσιο Βελβεντού. Λύκειο Βελβεντού.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ Βελβεντό, 1-9-2017

Προς

τα Σχολεία (της προσχολικής αγωγής),

της Α/θμιας και Β/μιας Εκπαίδευσης

στην Αρχιερατική Περιφέρεια Βελβεντού (Α.Π.Β.).

Θέμα: Ευχές για την έναρξη του σχολικού έτους 2017-18.

Αγαπητοί συνάδελφοι, καλημέρα σας και καλό μήνα.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2017-18, η ευχή και η ευλογία της Παναγίας και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου να σας συντροφεύουν, να σας φωτίζουν και σας ενισχύουν (προσωπικά τον καθένα και όλους μαζί μέσα στις σχολικές σας μονάδες) στο πολυπτυχές και δύσκολο παιδαγωγικό σας έργο επ’ ωφελεία των μαθητών σας.

με αισθήματα τιμής και αγάπης

Ο αρχιερατικός επίτροπος της Α.Π.Β.

πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

1η Σεπτεμβρίου: Αρχή της Ινδίκτου, ήτοι του νέου Έτους, και μνήμη του Οσίου Πατρός ημών του Στυλίτου και Αρχιμανδρίτου, και η σύναξις της Υπεραγίας Θεοτόκου των Μιασηνών, και του αγίου Μάρτυρος Αειθαλά, και των Αγίων 40 Γυναικών (Αθηνάς, Πηνελόπης κλπ.), και Αμμούν διακόνου και διδασκάλου αυτών, και μνήμη των αγίων Μαρτύρων Καλλίστης, Ευόδου και Ερμογένους των αυταδέλφων, και μνήμη Ιησού του Ναυή, και η ανάμνησις του μεγάλου εμπρησμού.