Ξεκίνησε σήμερα Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στην αποθήκη του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κοζάνης το  Jazz and BluesFestival, που διοργανώνεται στο πλαίσιο των 35ων Λασσανείων. Εξαιρετικοί μουσικοί μας ταξιδεύουν σε μοναδικά μελωδικά μονοπάτια, με συναυλίες που θα ακολουθήσουν και τις επόμενες τρεις βραδιές. Σήμερα εμφανίστηκαν οι 3T ONE (Ανδρέας Βύρλιος στην κιθάρα, Ιορδάνης Λάτσκος στα τύμπανα και ο Νίκος Καραδήμος). Ένα νέο σχήμα που κινείται σε jazz και funk ρυθμούς, με ανερχόμενους μουσικούς που ζουν και δημιουργούν στην πόλη μας. Επίσης εμφανίστηκαν οι: «FOUR SEASONS». Οι Four Seasons έρχονται από το Γκρατς της Αυστρίας όπου και δημιουργήθηκαν το 2014. Αποτελούνται από τον Κοζανίτη Βασίλη Κουτσονάνο – κόντρα μπάσο, τον αυστριακής καταγωγής Gerhard Ornig – τρομπέτα, τον σουηδικής καταγωγής Karel Erriksson – τρομπόνι και τον βραζιλιάνικης καταγωγής Luis Andre Carnerio De Oliveira – τύμπανα.
Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου ώρα 21:00
JAZZ FREQUENCY QUINTET
Ένα δυναμικό κουιντέτο με ένα ευρύ πρόγραμμα που καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα της Τζαζ όπως mainstream, blue note, αλλά και modern jazz & funk. Προσεγμένες διασκευές προσαρμοσμένες στον ήχο του σχήματος, αλλά και συνθέσεις των μελών του σε μια συναυλία με χαρακτηριστικό της την επί τόπου αυθόρμητη δημιουργία και επικοινωνία με το κοινό.
Γιάννης Οικονομίδης τρομπέτα φλικόρνο, Χάρης Καπετανάκης σαξόφωνο, Μάκης Στεφανίδης κιθάρα, Λάκης Τζήμκας κοντραμπάσο, Αλέκος Σπανίδης τύμπανα.
Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου ώρα 21:00
SAKIS DOVOLIS TRIO
Ένας από τους καλύτερους Blues-Rock κιθαρίστες της χώρας αλλά και της ευρύτερης Βαλκανικής περιοχής. Έχει βρεθεί επί σκηνής με κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες, όπως οι Ηλίας Ζάϊκος, Νίκος Ντουνούσης, Χρήστος Δάντης κ.α., αλλά και με τον θρύλο των Blues, τον Αμερικανό Louisiana Red. Έχει ανοίξει συναυλίες των Gus G, Graham Bonnet κ.α. ενώ συμμετείχε ως headliner σε δυο από τα μεγαλύτερα International Festival της Ευρώπης (Skopje International Blues Fest, Kosovska Mitrovica Jazz Fest). Ετοιμάζει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Introduction”, ενώ στα σκαριά βρίσκεται ένα μεγάλο tour σε Σκόπια, Σερβία, Πολωνία, Σλοβενία κ.α. Εκτός από τον Σάκη Ντοβόλη στην κιθάρα, τον Φώτη Ντοβόλη στο μπάσο και τον Νίκο Καλύβα στα τύμπανα συμμετέχουν ο Γιώργος Τζούκας στα πλήκτρα και ο Φώτης Βακουφτσής στο ντραμς.
Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου ώρα 21:00
Σάκης Ζαχαριάδης – Μιχάλης Ευδαίμων – Σώτος Κουτσουνάνος
Μια συναρπαστική μουσική συνεύρεση: Η κιθάρα του Σάκη Ζαχαριάδη συναντά το μπάσο του Μιχάλη Ευδαίμων και τα τύμπανα Σώτου Κουτσουνάνου. Γνωστοί στο χώρο της Jazzμουσικής, ο Σάκης Ζαχαριάδης με δύο προσωπικούς δίσκους και πλούσιες μουσικές συνεργασίες και ο Μιχάλης Ευδαίμων με πολλές συμμετοχές σε δισκογραφικές δουλειές, φεστιβάλ και καλλιτεχνικές συνεργασίες συμπράττουν επί σκηνής με τον πολλά υποσχόμενο Κοζανίτη Σώτο Κουτσουνάνο. Είσοδος 5€ Άνεργοι (με επίδειξη κάρτας) & ΑμΕΑ Δωρεάν.
Θανάσης Τέγος