Εορδαία: Έκκληση για το περιβαλλοντικό «έγκλημα» στον Περδίκκα

5 Σεπτεμβρίου 2017
12:08

Διαστάσεις περιβαλλοντικού «εγκλήματος» σε βάρος της υγείας των κατοίκων Περδίκκα και Πενταβρύσου, που παραμένει ατιμώρητο δεκαπέντε και πλέον έτη,  προσλαμβάνει  η συσσώρευση αστικών λυμάτων στα όρια των  οικισμών, ενώ, τα δύο τελευταία χρόνια τα λύματα είναι  στάσιμα, και διαχέονται  στην ευρύτερη περιοχή, αναδίδοντας έντονη δυσοσμία. Κι αυτό γιατί  οι αποχετευτικοί αγωγοί δεν έχουν φυσική ροή προς τον ποταμό Σουλού, ο οποίος  εκβάλλει στην Λίμνη Βεγορίτιδα,  ενώ, ποντίκια, τεράστιοι αρουραίοι, σμήνη από κουνούπια, έχουν μετατρέψει τα σημεία αυτά  σε εστία μόλυνσης, ευνοώντας την μετάδοση ασθενειών. Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι του Περδίκκα, σε μικρή απόσταση από τον αγωγό των επιφανειακών λυμάτων, καλλιεργούν λαχανόκηπους, εκτρέφουν πουλερικά και αιγοπρόβατα, κάνοντας μέχρι πρότινος χρήση των λυμάτων, ενώ, πάνω από το επίμαχο σημείο, εκτελούνται εργασίες κατασκευής του Αγωγού ΤΑΠ. Στην τελευταία αναφορά του προς την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Ν. Κοζάνης, ο κάτοικος Απόστολος Λόφτσαλης, κάνει λόγο για την ανάγκη  επιτόπιας αυτοψίας  και ζητά να δοθεί λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα, ενώ, συγχωριανοί του απευθύνουν έκκληση στους εμπλεκόμενους φορείς για να απαλλαγούν από τον εφιάλτη

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Ένα σχόλιο

  • Πραγματικά ανησυχητικά επικίνδυνη η έτσι παρουσιαζόμενη κατάσταση φαίνεται. Όμως,
    το ίδιο ακριβώς Οικολογικό έγκλημα διαπράττεται παντού, απλά εδώ, το στάσιμο των λυμάτων κάνει εμφανές το πρόβλημα. Κι αν ο όποιος ποταμός πάρει τα ακάθαρτα, τα δηλητήρια κι αν τα κουβαλήσει σε κάποια λίμνη, σε κάποια θάλασσα, τάχα καθαρίζουν τα πάντα; Δεν θα επιστρέψουν πίσω με μολυσμένα-ρυπασμένα ψάρια, με ρυπασμένα λαχανικά και βρώσιμα γεωργικά προϊόντα που ποτίστηκαν με βρώμικα νερά από υδροφορείς που μετατράπηκαν σε «βόθρους» για να καταναλωθούν απ’τους πολίτες που μόνο ανυποψίαστοι δεν πρέπει να είναι πλέον;
    Επιβάλλεται να σταματήσει η άφρονη υπερπαραγωγή λυμάτων, να πάψει η παραγωγή-πώληση- χρήση χημικών δηλητηρίων, να εφαρμόζεται βιολογικός καθαρισμός, να εξαπλωθεί η φύτευση φυτών που εκτελούν καθαρισμούς-εξυγιάνσεις (φυτοεξυγιάνσεις) κι από λύματα. Επιβάλλεται μία φίλη προς τον άνθρωπο Παιδεία και μία χρηστή πολιτεία που θα αγωνιστεί για να επιτύχει τα καλύτερα για τους ανθρώπους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.