Δήμος Κοζάνης: “Καλούμε τους πολίτες που γίνονται μάρτυρες εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς να το καταγγέλλουν στο Αστυνομικό Τμήμα”

5 Σεπτεμβρίου 2017
12:52

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση του φαινομένου της εγκατάλειψης σκύλων στα διοικητικά όρια του Δήμου Κοζάνης τόσο μέσα στην πόλη όσο και στις Τοπικές Κοινότητες.

Ο Δήμος εφαρμόζει συστηματικά το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς που ορίζει ο Ν.4039/2012 και οι μετέπειτα τροποποιήσεις του, στο πλαίσιο των οποίων δεν δύναται να τα απομακρύνει οριστικά παρά μόνο προσωρινά ώστε να τα στειρώσει και να τα εμβολιάσει.

Υπενθυμίζεται στους κατόχους ζώων συντροφιάς ότι η εγκατάλειψη των ζώων τους ή των κουταβιών τους αποτελεί αξιόποινη πράξη και επιφέρει άμεση επιβολή πρόστιμου τριακοσίων (300) ευρώ ενώ αντίστοιχο είναι και το ποσό για την αποφυγή στείρωσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς εφόσον δεν είναι δυνατή η διάθεση των κουταβιών τους.

Καλούμε τους πολίτες που γίνονται μάρτυρες εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς άμεσα να το καταγγέλλουν στο Αστυνομικό Τμήμα ή στη Δημοτική Αστυνομία ώστε να ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες.

27 σχόλια

  • Καλούμε τους πολίτες εάν δουν κάποιους ανίκανους πολιτικάντηδες που δεν μπορούν να διαχειριστούν το απλό θέμα των αδέσποτων και των 10 σκυλόφιλων στις περισσότερες πόλεις της ελλάντας, να τους καταγγείλουν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και να φωνάξουν τον παιδικό σταθμό της γειτονιάς για να τους βάλουν εσώκλειστους για 24 ώρες παιχνίδι…Σε αυτό θα είναι καλοί

      • Μάζεμα όλων – μα όλων των αδέσποτων από την δημοτική αρχή. δημιουργία ενός μεγάλου οριοθετημένου χώρου σε κάποιον δημοτικό ή δημόσιο χώρο, ή εγκαταλειμμένο χωριό (απαλοτριωσεις Δ.Ε.Η), όπου θα μπορεί ο κάθε σκυλόφιλος να κάνει το κομμάτι του και να τα ταΐζει. Εκεί θα στειρώνονται όλα τα αδέσποτα ανεξαιρέτως. καθημερινή βόλτα στις πόλεις μας από 1-2 συνεργεία του δήμου ώστε να μαζεύονται αμέσως τυχών αδέσποτα εγκαταλείπονται στο ενδιάμεσο. Σε 2 εβδομάδες έχει λυθεί το θέμα. Πρόστιμα και καταγγελίες σε όποιων παρατάει ζώα, σε όποιων σκυλόφιλο ταΐζει τα αδέσποτα χωρίς να σέβεται τις γειτονιές και την ασφάλεια-υγιεινή των κατοίκων. Δυστυχώς με το μυαλό που κουβαλάς δεν μπορείς να σκεφτείς ούτε τα αυτονόητα, τα οποία ισχύουν σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, στις οποίες δεν βλέπεις ούτε ένα αδέσποτο μέσα στις πόλεις. Εκεί ο πολίτης/δημότης έχει δικαιώματα τα οποία σέβονται όλοι και εκείνος τα περιφρουρεί, ραγιά.

        • Η καλύτερη λύση είναι αυτή που προτείνετε κύριε Αντώνη. Μακάρι να εφαρμοστεί από τους αρμόδιους και να λυθεί αυτό το χρόνιο πρόβλημα.

        • Και εσυ θα πληρώνεις δημοτικά τέλη για να ταΐζεις πάνω απο χίλια σκυλιά… ο καθένας θα παρατάει το σκυλο του και εσυ θα αναλαμβάνεις το κόστος διαβίωσης του με τα δημοτικά τέλη που θα ειναι περισσότερα και απο τα προσωπικα σου έξοδα .
          Και στις χώρες που δεν βλέπεις αδέσποτα δεν γινεται ακριβώς αυτο, Δεν δημιουργούνται στρατόπεδα σκύλων και ξέρεις πολυ καλα γιατι δεν έχουν αδέσποτα εκει.

          Απο θεωρίες χορτάσαμε

          • Δεκαπλασιασμός των προστίμων και συντήρηση των αδέσποτων από αυτά τα λεφτά. Να δούμε αν θα κουνηθεί φύλλο μετά.

          • Είναι προτιμότερο να ζούνε τα αδέσποτα μέσα στα σπίτια μας, μέσα στις κρεβατοκάμαρες, μέσα στα σχολεία, στα πεζοδρόμια μας. Τι να σου βρε παιδάκι μου. Τώρα που το ξανασκέφτομαι είσαι καλά; Μήπως έχεις κάποιο πρόβλημα; Τελικά μήπως είσαι σκύλος που μιλάει;

  • Η τραγική ανικανότητα διαχρονικά όλων των δημοτικών αρχών έφερε την κατάσταση σε αυτό το τραγικό σημείο για τους κατοίκους των πόλεων. Εδώ φτάσαμε να συζητάμε ακόμη και για το εάν έχουν δικαίωμα τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, τα ΑΜΕΑ, οι γυναίκες με μικρά παιδιά να απολαμβάνουν την στοιχειώδη ασφάλεια και υγιεινή στους δρόμους των πόλεων, ενώ την ίδια στιγμή πληρώνουμε υπέρογκα ποσά για δημοτικά τέλη.5-10 σκυλόφιλοι νομίζουν ότι η πόλη και οι γειτονιές τους ανήκουν, ο νομοθέτης έγραψε έναν ανόητο και άσχετο νόμο που μπερδεύει ακόμη περισσότερο τους ημιμαθείς σκυλόφιλους που ενεργούν κατά το δοκούν και τα πράγματα χειροτερεύουν. Ας ξυπνήσυμε όλοι και να σταθούμε απέναντι σε όσους υποβαθμίζουν την ζωή μας καθημερινά και ας απαιτήσουμε τα αυτονόητα, που μόνο στο ραγιαδιστάν σε υπαρχουν.

    • εντάξει σε καταλάβαμε δημόσιε υπάλληλε τα μισείς τα σκυλιά φτάνει πάνε να πληρωθείς τώρα το 8ωρο και καλα που κάθεσαι ,ψευτομαγκιες ανώνυμα πίσω από έναν υπολογιστή. σας ψάχνουμε να τα πούμε από κοντά γτ απειλές δεν δεχόμαστε ούτε από εσένα ούτε από κανέναν αντιλαβου. παντε σε κανέναν γιατρό να σας δει

      μετά τιμής 1926

      • Πρώτον δημόσιος υπάλληλος δεν υπήρξα ποτέ. Αντιθέτως ελευ.επαγγελματίας για σχεδόν 30 έτη με σχεδόν 100 σταθερούς υπαλλήλους ΝΑΙ. Δεύτερον δεν απειλώ κανέναν, όχι γιατί φοβάμαι αλλά είστε μία ελάχιστη μειοψηφία σκυλόφιλων το πολύ 10 ατόμων που βάζετε τα σκυλιά πάνω από τους ανθρώπους. Για αυτό είστε για λύπηση και μάλλον εσείς χρίζεται κάποιας ιατρικής παρακολούθησης καθώς η περίπτωση σας δεν συναντιέται πουθενά στον ανεπτυγμένο κόσμο πλην του ραγιαδιστάν. Στο μόνο που συμφωνώ πιτσιρίκο είναι το 1926 γιατί και εγώ είμαι ΠΑΟΚ από παλιά…

        • Τα θελετε νεκρα.απλά φοβαστε να το πειτε. Θέλετε αιμα. Αν αυτο εσείς το λετε ανθρωπια να εγω το λεω…αλλιως.get a life! Ασχοληθείτε με τις ζωες σας και αφηστε εμας τους…σκυλοφιλους να…κάνουμε το κομμάτι μας. Οκ; Και κανενας δεν σας ζητησε να αγαπατε τις ζωες τους δεν την χρειάζονται. Απλα παψτε να τα ενοχλειτε. Ουτε αυτα σας γουσταρουν σε περίπτωση που δεν το πιάσατε. Βλεπουν τις γεματες μισος ψυχες σας και φευγουν. Αν εχεις τα κοτσια τολμησε και συ αυτο που κάνουν οι στοχοποιημενοι απο εσας τους σεριφηδες 5-10 σκυλοφιλοι και τοτε έλα να τα ξαναπούμε..Σερλοκ! Χι χι χι!

          • Πρέπει να είσαι 8? άντε 10 χρονών? Εάν είσαι μεγαλύτερος και σκέπτεσαι και μιλάς έτσι, δεν ξέρω τι να πω…
            Φαίνεται ότι εσύ και οι 5-10 μισείτε τα παιδιά του κόσμου, τα ΑΜΕΑ, τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους και θέλετε το αίμα τους από τα αδέσποτα σας. Εγώ προσωπικά είχα 20 σκυλιά σε όλη μου την ζωή, τα λατρεύω όπως λατρεύω και τα γατάκια, τα άλογα και γενικά όλα τα ζωντανά του θεού. Έτσι μαθαίνω και στα παιδιά μου να λειτουργούν. Απειλές πιτσιρίκο με τις πλάτες του μπαμπά δεν είναι καλό να κάνεις ειδικά έξω από τον χορό που λέγεται “οικογένεια” και “παιδιά”. Οι πόλεις είναι για τους ανθρώπους και εκεί θα ξαναγυρίσουν, είτε το θέλουν 5-10 αντικοινωνικοί σκυλόφιλοι είτε όχι. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να φέρεις απέναντι σου τους χιλιάδες συνδημότες σου που βλέπουν στα λόγια σου κρυμμένο “μίσος”…

        • στο πιτσιρκικος είσαι εκτός γεννημένος είμαι 17-11-1984 τα στοιχεία μου είναι στην διάθεση του διαχειριστη της σελίδας εάν το θελήσει

        • είδες φλώρε αυτό εννοώ κάνετε της ψευτομαγκιες σας από εδώ γιαυτό δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθώ …
          κρίνεστε όλοι εσείς όπως και εγώ από της πράξεις μας-σας…
          οι μοίρα δεν συγχωρεί, τώρα, στο μέλλον στα παιδιά σας κάποτε θα γυρίσει μπουμπερανγκ και τότε θα είναι αργά για δάκρυα

  • Όπως οι σκυλόφιλοι κατηγορούν τους πολίτες ότι φταίνε που τους επιτέθηκαν τα αδέσποτα, έτσι και εμείς θα κατηγορούμε τα αδέσποτα που τα παράτησαν οι “ιδιοκτήτες” τους.

    Επίσης να καταγγέλλουμε και τους σκυλόφιλους που λερώνουν τα πεζοδρόμια με τροφές που δεν είναι σε μπολ και δεν μαζεύουν τα περιττώματα των αδέσποτων με αποτέλεσμα να τα πατάνε οι πολίτες και να λερώνουν μέχρι και τα σπίτια τους.

    Τέλος, ο δήμος όταν γίνονται καταγγελίες να ενεργεί και να μαζεύει τα επιθετικά αδέσποτα άμεσα, και όχι να μένει άπραγος.

    Τη λύση την έδωσε ο Antonis 13:59.

  • πολυ σωστα.μαζεμα τα αδεσποτα.φοβος και ακαθαρσίες.αλλα και οι διαφοροι που επιδικνυουν τα σκυλια τους, ιδιαίτερα όταν είναι αγριας ράτσας, πολλες φορές μη κρατώντας λουρι, για αυτούς ποια πρόταση υπάρχει;και οι σκυλοφιλοι το χαβα τους.υπάρχουν σπίτια χωρις τα στοιχειώδη αγαθα για αξιοπρεπή διαβίωση κι αυτοί νοιαζονται να παχύνουν τα αδέσποτα.το μονο ζωικό ειδος που ειναι σε υπερπλυθυσμό ειναι οι σκύλοι και εν πασει περιπτωσει γιατί δε νοιαζονται οι “φιλόζωοι” για τις αγελάδες κι αυτές ζωα ειναι, μόνο να τις τρώνε ξέρουν!και φυσικα η ίδια απάντηση πάντα.τα σκυλια δε δαγκώνουν.δεν εξηγείται αλλιώς.σε καποιο συμβολαιογράφο θα πήγαν τα σκυλιά κι εκαναν δηλώσεις οτι δε δαγκώνουν και μετα το διένειμαν σε φυλλάδια στους φιλοζωους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.