Ευρωπαίοι εκπαιδευτές εντυπωσιασμένοι από την ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Κοζάνης (Δελτίο τύπου)

5 Σεπτεμβρίου 2017
21:19

Πραγματικά εντυπωσιασμένοι δήλωσαν ευρωπαίοι καθηγητές και εκπαιδευτές από την ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Κοζάνης κατά τη Διακρατική συνάντηση στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ Tandem. Ιδιαίτερη εντύπωση τους έκαναν οι καθηγητές της σχολής με την ανιδιοτελή δέσμευσή τους στην επαγγελματική εκπαίδευση των μαθητών τους.

Οι ευρωπαίοι καθηγητές στάθηκαν στις μεγάλες προσπάθειες και την τεράστια θέληση των καθηγητών της ΕΠΑ.Σ να οδηγήσουν τους μαθητές τους σε μια ολοκληρωμένη και επιτυχημένη επαγγελματική εκπαίδευση και να τους βρουν θέσεις επαγγελματικής αποκατάστασης, κάτι που εκτιμήθηκε βαθιά από τους εταίρους του “ETT Tandem Project”. Μάλιστα ανέφεραν πως «Ο μοντέρνος και υψηλού επιπέδου εξοπλισμός δεν αποτελεί την κύρια όψη της επιτυχημένης διδασκαλίας και μάθησης. Η ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Κοζάνης επιβεβαιώνει αυτόν τον ισχυρισμό με τον καλύτερο τρόπο!»

Για 4η φορά καθηγητές και εκπαιδευτές από τις 6 χώρες-εταίρους (Δανία, Αυστρία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Ελλάδα) του Ευρωπαϊκού προγράμματος ETT Tandem παρατήρησαν την διδασκαλία σε μια από τις χώρες. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Κοζάνης, μιας επαγγελματικής σχολής της Δυτικής Μακεδονίας, να φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα. Ένα άλλο γεγονός που σχολιάστηκε με τα καλύτερα λόγια από τους ευρωπαίους εταίρους ήταν η πολύ στενή και προσωπική σχέση μεταξύ των καθηγητών της επαγγελματικής σχολής και των μαθητών της. Οι καθηγητές ενεργούν ως μέντορες της πρακτικής άσκησης των μαθητών τους και επιβλέπουν την επαγγελματική τους εκπαίδευση σε όλα της τα στάδια.

Τέλος, ο τεχνικός εξοπλισμός μπορεί να απέχει από τα ευρωπαϊκά στάνταρντ άλλων χωρών, όμως τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές δεν έδειξαν να παραπονιούνται. Αντιθέτως, προσπαθούν καθημερινά να εκμεταλλεύονται τα υπάρχοντα μέσα αποκομίζοντας το μέγιστο κέρδος από αυτά. Μια τέτοια προοδευτική φιλοσοφία δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τους ευρωπαίους εκπαιδευτές, οι οποίοι παραδέχτηκαν πως θα την εφαρμόσουν και στις πατρίδες τους αμέσως μόλις επιστρέψουν.

 

Ένα σχόλιο

  • Φυσικό είναι να είναι εντυπωσιασμένοι- απορημένοι που οι νέοι επιλέγουν να σπουδάζουν ακόμη τελειωμένες ειδικότητές όπως ηλεκτρολόγοι , υδραυλικοί με εξοπλισμό και μεθόδους διδασκαλίας του 70.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.