Στην πολιτική προσπάθεια υποβάθμισης και αποπροσανατολισμού της κοινωνίας από τα μεγάλα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει, εντάσσονται και οι σημερινές φιέστες της Ελληνικής Κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα προσωπικά, με την έλευση του Γάλλου Προέδρου κ.Μακρόν.

Θέλει ο κ.Τσίπρας να δείξει στον Ελληνικό λαό, που δυσκολεύεται να πληρώσει τα φορολογικά βάρη που αυτός τους επέβαλε, να ξεχάσει τον «άδικο» και «παράλογο» ΕΝΦΙΑ που αυτός θα καταργούσε, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που αυτός θα απέτρεπε με το περιβόητο « ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ», ότι η οικονομία της χώρας συνεχώς βελτιώνεται και ότι οι Έλληνες άφησαν τα δύσκολα πίσω τους. Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα φτηνό επικοινωνιακό σόου που σκοπεύει να δημιουργήσει ένα ακόμη νέο ατυχές αφήγημα της κυβέρνησης.

Αλήθεια πόσο πειστικός θα είναι ο κ.Τσίπρας και προς τους πολίτες αλλά κυρίως προς του συντρόφους του, όταν θα συζητούνται γαλλικές επενδύσεις, όπως η πώληση εταιρειών ύδρευσης, όπως η εξαγορά λιμανιών, αλλά και πώληση ενεργειακών μονάδων; Ας θυμηθούμε όλοι μας τις μεγάλες του εκφράσεις « τα νερά και η ενέργεια είναι αδιαπραγμάτευτα και δεν πωλούνται».

Αλλά αξίζει να θυμηθούμε τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση για τον κ. Μακρόν. Έλεγε λοιπόν: «Η υποψηφιότητα του ανεξάρτητου υποψηφίου Εμανουέλ Μακρόν δεν μπορεί να είναι το αντίπαλο δέος στην Λεπέν, αφού σύμφωνα με τις προγραμματικές διακηρύξεις, θα σημάνει τη συνέχιση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που γνωρίσαμε ως σήμερα στη Γαλλία και στην Ευρώπη»

Βέβαια ο νεοφιλελεύθερος Μακρόν και ο μια από τα ίδια με την Λεπέν, στα μάτια του στενού φίλου του κ. Τσίπρα αλλά και πρωτοκλασάτο υπουργό του κ. Παππά φάνταζε κάπως αλλιώς. Δήλωνε λοιπόν ο κ.Παππάς; «Ο Μακρόν ήρθε στην εξουσία μετά την κατάρρευση των υπαρχόντων κομματικών σχηματισμών στη Γαλλία όπως έγινε με την εκλογή Τσίπρα».

Συνεπώς είναι εύλογο να διερωτηθεί κανείς τι τελικά είναι ο κ. Τσίπρας; Ο μεγάλος μεταρρυθμιστής όπως ευαγγελιζόταν και εξαπατούσε τον ελληνικό λαό, η μια από τα ίδια με το παλιό και ξεπερασμένο όπως αυτός το χαρακτήριζε πολιτικό σύστημα; Την κρίση την αφήνω στον Ελληνικό λαό.

Εγώ έχω να πω: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, λεγόμενα από ακατάλληλους και επικίνδυνους πολιτικούς νάνους.