kozan.gr: Παρά τους -4, στην Εράτυρα, το τελευταίο εορταστικό πανηγύρι που θα ξεπροβοδίσει το 2016, ξεκίνησε, με τα “Σούρβα” (Φωτογραφίες)

31 Δεκεμβρίου 2016
09:02
Κανένα σχόλιο

Παρά τους -4, στην Εράτυρα, το τελευταίο εορταστικό πανηγύρι που θα ξεπροβοδίσει το 2016, ξεκίνησε, με τα “Σούρβα”. Δείτε φωτογραφίες:

Για τα Σούρβα της Εράτυρας

Το βράδυ της 30ης του Δεκέμβρη ξεκινούν τα “Σούρβα”, δηλαδή το τελευταίο εορταστικό πανηγύρι που θα ξεπροβοδίσει το χρόνο και θα δώσει το σύνθημα για την έλευση του καινούργιου, αλλά και την έναρξη των Μπουμπουσαριών . Όλο το χωριό λάμπει από φώτα και χαρούμενες φωνές που ξεχύνονται στους από τις γειτονίες στους δρόμους και συναντώνται στην κεντρική πλατεία. Οι ψησταριές έχουν ανάψει , το κρασί ρέει άφθονο και τα όργανα έχουν δώσει το σύνθημα για την έναρξη της γιορτής. Κοντά στο χορό και στο τραγούδι είναι και το χιούμορ .

Το ιδιαίτερο στοιχείο της γιορτής στις μέρες μας είναι ότι όλοι μεταμφιέζονται ο καθένας με το δικό του τρόπο και ρούχο προσπαθώντας να μην τον αναγνωρίσει ο άλλος . Η σάτιρα δίνει έναν πιο χαρούμενο τόνο στη βραδιά που συνεχίζει ως τις πρωινές ώρες στα σπίτια και τις καφετέριες του χωριού.

Φωτογραφίες από χθες 30/12/2016

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.