Μια μικρή γεύση από την τοπική κουζίνα τριών εστιατορίων της πόλης παρουσιάζουν στο Kozan.gr σεφ και οι υπεύθυνοι των μαγαζιών. Στο Bar Restaurant  «Τρυποκάρυδος» συναντήσαμε τον σεφ Γιώργο Καλογερίδη που μας είπε: «Το μαγαζί μας δουλεύει κυρίως με τοπικά προϊόντα όπου πρωταγωνιστεί ο Κρόκος Κοζάνης. Θα πρότεινα κοτόπουλο με κάσιους, νεκταρίνια, δαμάσκηνα και βερίκοκα, αλλά και τα μανιτάρια της περιοχής μας που είναι σε διάφορα πιάτα, όπως το Ριζότο και διάφορα ζυμαρικά. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τα τοπικά μας προϊόντα».


Στο «Tip-top Bar Restaurant» η υπεύθυνη Σοφία Ζαχαριάδου προτείνει ωραία πιάτα κρεατικά όπως το φιλέτο δάσους με σάλτσα μαυροδάφνης, σπαλομπριζόλα, ψαρονέφρι, το γνωστό μας Burger, Ριζότο θαλασσινό με Κρόκο Κοζάνης και βεβαίως τη διαχρονική πίτσα και τα ζυμαρικά.

 

Ο Σεφ του «Ναουμίδη» Γιάννης Ματούλας μας προτείνει ανεπιφύλακτα μύδια, γαρίδα και πέστροφα, τρεις επιλογές που θα μας αφήσουν όπως λέει «σίγουρα ικανοποιημένους, καθώς επίσης και μοσχάρι, σπαλομπριζόλα, παϊδάκια ψημένα στη σχάρα».

 

Θανάσης Τέγος