Συμμετοχή εκπροσώπων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη διεθνή συνάντηση του προγράμματος «SUPER»: Στήριξη των οικο-καινοτομιών στις διεθνείς αγορές (Supporting eco-innovations towards international markets).

11 Σεπτεμβρίου 2017
14:14

Τετραμελής Ομάδα Εργασίας του ΤΕΙ & της ΕΥΔ ΕΠ του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στις 6 & 7 Σεπτεμβρίου 2017, στο Βίλνιους της Λιθουανίας, σε τεχνική συνάντηση & επισκέψεις εργασίας με θέμα: “Ανταλλαγή εμπειριών σχετικών με τις δυνατότητες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την προώθηση προϊόντων που χαρακτηρίζονται οικο-καινοτόμα και περιβαλλοντικά φιλικά προς τις διεθνείς αγορές”

Κατά τη διάρκεια της τεχνικής συνάντησης η ελληνική πλευρά παρουσίασε στους εταίρους που προέρχονται από δέκα (10) ευρωπαϊκές χώρες την κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Μακεδονία σχετικά με την εφαρμογή της οικο-καινοτομίας & τις συνθήκες των ΜΜΕ σε σχέση με τις διεθνείς αγορές, καθώς και τις προοπτικές που ανοίγονται μέσω & του προγράμματος «SUPER».

Στις 7 Σεπτεμβρίου, όλοι οι εταίροι ξεναγήθηκαν στο Πανεπιστήμιο & το Επιστημονικό και Τεχνολογικό πάρκο του Vilnius (Sunrise Valley Science and Τechnology Ρark), όπου νέες καινοτόμες επιχειρήσεις φιλοξενούνται για να αναπτύξουν και να επεκτείνουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Το πρόγραμμα «SUPER» στοχεύει στη βελτίωση της ενσωμάτωσης των Περιβαλλοντικά Βιώσιμων Καινοτομιών (ESIs) από τις Μικρο-Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ). Για το λόγο αυτό οι συμμετέχουσες περιφέρειες εργάζονται με στόχο να αναπτύξουν μοντέλα συνεργατικής επιχειρηματικότητας, όπου θα πρέπει να εστιάζουν σε μέτρα για την ανάπτυξη των ΜΜΕ και τον τρόπο που αυτές μπορούν να εμπλακούν σε μία Περιβαλλοντικά Καθοδηγούμενη Εξαγωγική Αγορά (EDEM). Οι περιφέρειες εργάζονται παράλληλα από κοινού με την αλυσίδα υποστήριξης του προγράμματος και σε αλληλεπίδραση με τις ενδιαφερόμενες ΜΜΕ.

Ο στόχος του Προγράμματος είναι: η ανάπτυξη, βελτίωση και υιοθέτηση περιφερειακών πολιτικών που θα στηρίζουν την τόνωση του διεθνούς εμπορίου των Περιβαλλοντικά Βιώσιμων Καινοτομιών (ESIs) και των Περιβαλλοντικά Φιλικών Προϊόντων (EFPs) των ΜΜΕ, η καλύτερη στήριξη των δομών – μηχανισμών που υποστηρίζουν την σχετική επιχειρηματική δυνατότητα της κάθε περιφέρειας, η οποία θα οδηγήσει με τη σειρά της στη βελτίωση των συνθηκών στις εξαγωγές των Περιβαλλοντικά Φιλικών Προϊόντων (EFPs) και κατά συνέπεια στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των σχετιζόμενων ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και τις ενδιαφερόμενες ΜΜΕ, θα αναπτύξει στο επόμενο διάστημα ένα Σχέδιο Δράσης για τη Δυτική Μακεδονία που θα μπορεί να προωθήσει δίκτυα ΜΜΕ (όπως συνεργατικούς σχηματισμούς) και στοχεύει στην αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας σε συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κλάδους που εφαρμόζουν ήδη Περιβαλλοντικά Βιώσιμες Καινοτομίες ή παράγουν Περιβαλλοντικά Φιλικά Προϊόντα.

Πληροφορίες:

https://www.interregeurope.eu/super/

& από τον επιστημονικό υπεύθυνο του έργου κο Στημονιάρη Δημήτριο 2461068146 / dstimoniaris@yahoo.gr

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.