kozan.gr: Κ. Κυριακίδης στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης: “«Kαπέλωμα» του ΟΑΠN, του ΔΗΠΕΘΕ και της Βιβλιοθήκης απ’ την Αντιδημαρχία Πολιτισμού” – Τι απάντησαν Ιωαννίδης & Δημόπουλος (Βίντεο)

11 Σεπτεμβρίου 2017
21:52

Τον ασκό του Αιόλου… και των αντιπαραθέσεων-τοποθετήσεων άνοιξε με τα ερωτήματα που έθεσε προ ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Κυριακίδης περί του μνημονίου συνεργασίας ΟΑΝΠ, ΔΗΠΕΘΕ, Βιβλιοθήκης κ.ά. Δημοτικών Οργανισμών, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή και τους Οργανισμούς για «παραγκώνιση» και «αποκλεισμό» του Επιμελητηρίου Κοζάνης. Ο ίδιος προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τοποθετούμενος επί διαφόρων ζητημάτων και μίλησε για «καπέλωμα» του ΟΑΠN, του ΔΗΠΕΘΕ και της Βιβλιοθήκης απ’ την Αντιδημαρχία Πολιτισμού.

Μήλον της έριδος η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τον συντονισμό των φορέων πολιτισμού της πόλης λοιπόν και άμεσες οι απαντήσεις επί πάντων από τους αρμόδιους προέδρους των Οργανισμών, του Ωδείου κ.ο.κ. ενώ έντονη ήταν η στιγμή όταν η δημοτική σύμβουλος της συμπολίτευσης Φανή Φτάκα θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος και μόνον με παρέμβαση του Δημάρχου Κοζάνης της δόθηκε ο λόγος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ..

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Δημόπουλος υπενθύμισε στον κ. Κυριακίδη ότι πολλές από τις εκδηλώσεις για τις οποίες κατηγορεί τη διοργανώτρια Αρχή είχαν πραγματοποιηθεί και σε παρελθόντα έτη και δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασίες με κάθε ενδιαφερόμενο, μίλησε για διαφάνεια σε όλες τις εκδηλώσεις, ενώ απέρριψε κάθε «σκιερό σημείο» στα μνημόνια συνεργασίας των Οργανισμών και των άλλων εμπλεκόμενων φορέων. Ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ Γιάννης Ιωαννίδης ανταπαντώντας στα όσα ειπώθηκαν από πλευράς Κυριακίδη ενημέρωσε ότι η εκδήλωση της προηγούμενης Κυριακής –για την οποία έκανε λόγο ο κ. Κυριακίδης και μίλησε για «παραγκωνισμό» του Επιμελητηρίου- δεν είχε να κάνει με κάλεσμα στις επιχειρήσεις του ΕΒΕ και άφησε ανοιχτή την πόρτα του Οργανισμού για περαιτέρω συνεργασία με το Επιμελητήριο.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Δημόπουλος υπενθύμισε στον κ. Κυριακίδη ότι πολλές από τις εκδηλώσεις για τις οποίες κατηγορεί τη διοργανώτρια Αρχή είχαν πραγματοποιηθεί και σε παρελθόντα έτη και δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασίες με κάθε ενδιαφερόμενο, μίλησε για διαφάνεια σε όλες τις εκδηλώσεις, ενώ απέρριψε κάθε «σκιερό σημείο» στα μνημόνια συνεργασίας των Οργανισμών και των άλλων εμπλεκόμενων φορέων.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ Γιάννης Ιωαννίδης ανταπαντώντας στα όσα ειπώθηκαν από πλευράς Κυριακίδη ενημέρωσε ότι η εκδήλωση της προηγούμενης Κυριακής –για την οποία έκανε λόγο ο κ. Κυριακίδης και μίλησε για «παραγκωνισμό» του Επιμελητηρίου- δεν είχε να κάνει με κάλεσμα στις επιχειρήσεις του ΕΒΕ και άφησε ανοιχτή την πόρτα του Οργανισμού για περαιτέρω συνεργασία με το Επιμελητήριο.

Τίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr



14 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.