Σοφοκλής Σιδηρόπουλος: “Η ΔΙΑΔΥΜΑ δεν καταβάλλει τα έσοδα από την ανακύκλωση στους Δήμους και τους αντιμετωπίζει ως ιθαγενείς”

12 Σεπτεμβρίου 2017
09:28

Καταπέλτης εναντίον της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης Σοφοκλής Σιδηρόπουλος, ο οποίος  κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, με αφορμή τη συζήτηση του θέματος για παραχώρηση κατά χρήση έκτασης στη ΔΙΑΔΥΜΑ,  κατήγγειλε ότι μεταφέρονται  στο ΧΥΤΑ Δυτικής Μακεδονίας απορρίμματα από την Κατερίνη χωρίς να το διαψεύδει κανείς ενώ δεν έχουν ενημερωθεί οι Δήμοι.  Επιπλέον, ισχυρίστηκε, ότι η Εταιρεία  δεν καταβάλλει  τα έσοδα από την ανακύκλωση στους Δήμους  και  τους  αντιμετωπίζει  ως ιθαγενείς. Απαντώντας ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, είπε, ότι η ΔΙΑΔΥΜΑ αποδίδει στους Δήμους ένα ποσό ετησίως από την ανακύκλωση, ενώ, δεν έχουν μεταφερθεί απορρίμματα από την Κατερίνη, αφού κατά πληροφορίες του, η σύμβαση εκείνη έληξε γιατί καθυστέρησε η υπογραφή της. Διεμήνυσε μάλιστα, ότι ο Δήμος Εορδαίας, θα αντιταχθεί στο ενδεχόμενο της υποδοχής απορριμμάτων από την Πιερία και θα δώσει μάχη γι αυτό

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

3 σχόλια

  • η ΔΙΑΔΥΜΑ είναι ΑΕ. Το Δ.Σ. αποφασίζει αν θα δώσει μερίσματα στους μετόχους του (Δήμους). Ως δημότης Δήμου μετόχου της ΔΙΑΔΥΜΑ, θεωρώ πως πολύ καλά κάνει η ΔΙΑΔΥΜΑ και δεν μοιράζει μερίσματα σε βαρέλια χωρίς πάτο. Καλύτερα να τα επανεπενδύσει. Έτσι δημιουργούνται θέσεις εργασίας και όχι με αναπλάσεις εισόδων, πάρκα και και ό,τι άλλο κουλό στο οποίο οι Δήμοι ρίχνουν λεφτά

    • Η ΔΙΑΔΥΜΑ ανήκει στο ευρύτερο δημόσιο, επωφελείται από αυτό (και από την τσέπη σας δηλαδή) και προσφέρει μια ανταποδοτική υπηρεσία. Η ΔΙΑΔΥΜΑ αντί να φέρεται στους δημάρχους ως ιθαγενείς που δεν ξέρουν τι τους γίνεται, οφείλει να γίνει πιο διαφανής, πιο υποστηρικτική και πιο ανοιχτή προς τον κόσμο και να μην θεωρεί τον καθένα που δε γνωρίζει τη διαχείριση απορριμμάτων χαζό επειδή απλώς δεν τη γνωρίζει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.