Αναφορά του Γ.Κασαπίδη σχετικά με την κωλυσιεργία του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να αποφανθεί περί της έγκρισης ή μη της διατήρησης των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στον Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου στο Δίλοφο Βοΐου

15 Σεπτεμβρίου 2017
13:23
Κανένα σχόλιο

Με αφορμή έγγραφο διαμαρτυρίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σχετικό με την κωλυσιεργία του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να αποφανθεί περί της έγκρισης ή μη της διατήρησης των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης του Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου στο Δίλοφο του Δήμου Βοΐου, ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης επανέρχεται με νέα κοινοβουλευτική του παρέμβαση στο ζήτημα, καταθέτοντας αναφορά.
Με δεδομένο ότι υπάρχει εν εξελίξει δυναμικό φαινόμενο κατολίσθησης στην πλατεία της Τ.Κ. Διλόφου το οποίο εγκυμονεί κίνδυνο κατάρρευσης του μνημείου που χρονολογείται στους μεταβυζαντινούς χρόνους, ο κ. Κασαπίδης ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να προβεί στις δέουσες ενέργειες, ώστε να ολοκληρωθούν σύντομα οι διαδικασίες που απαιτούνται από πλευράς των Κεντρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου και να εκκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης του μνημείου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.