Από το Άσκιο στον «Γύρο των Γιγάντων» – H συμμετοχή του Βασίλη Σιαρλίδη από την ΄Αρδασσα Eoρδαίας

16 Σεπτεμβρίου 2017
09:59

«Ο Γύρος των Γιγάντων», όπως μεταφράζεται στα ελληνικά από την τοπική ιταλική διάλεκτο, είναι ένας υπεμαραθώνιος βουνού, απόστασης 339Km, καλύπτοντας θετική υψομετρική διαφορά 30.908m. Γίνεται γύρω από την Κοιλάδα της Αόστα στην Ιταλία, που οριοθετείται από τους «Γίγαντες» των Άλπεων, την κορυφή του Mont Blanc, (4.810m), του Matterhorn, (4.478m), της Monte Rosa, (4.634m), και της κορυφής του Grand Paradiso, (3.299m). Ξεκινά και ολοκληρώνεται στο Courmayeur, αφού πρώτα συναντήσει 34 κοινότητες, 25 περάσματα πάνω από 2.000m, 30 αλπικές λίμνες και 2 εθνικά πάρκα. Το υψόμετρο όπου κινείται η διαδρομή του αγώνα κυμαίνεται από 300 έως 3.299m. Και όλα αυτά θα πρέπει να τα ζήσεις… το πολύ μέσα σε 150 ώρες!

Στην 8η έκδοσή του, από 10 – 17/09 συμμετείχαν 867 αθλητές από όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών η Κατερίνα Φεταλίδου, ο Ιωάννης Αγγελόπουλος, ο Δημήτρης Ζιαμπάρας, ο Ευάγγελος Δρόσος, ο Γιώργος Ευθυμιάδης και ο Βασίλης Σιαρλίδης από την ΄Αρδασσα Κοζάνης. Σε όλους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια και τον κόπο!

Ο Βασίλης, γνωστός ορειβάτης και δρομέας αγώνων βουνού, ανήκει σε μια πολύ δραστήρια παρέα ανθρώπων που η αγάπη για το βουνό μεταφράζεται σε τρόπο ζωής και όχι σε διαφήμιση. Για τον Θοδωρή Ιωαννίδη, τον Δημήτρη Μητρούλη, τον Κώστα Τσατσαγιάννη, τον Μωυσή Φολτόπουλο και τον Βασίλη Σιαρλίδη, το Άσκιο Όρος είναι το δεύτερο σπίτι τους!

5 σχόλια

  • Γεννημένος το 1979, επέλεξε να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα στην Άρδασσα Κοζάνης, παρά την ολοκλήρωση των σπουδών του. Οι απαιτήσεις της εργασίας στην κτηνοτροφία πολλές, αλλά η αγάπη για τα βουνά του εξοικονόμησε ενέργεια και χρόνο για την ολοκλήρωση του Γύρου των Γιγάντων σε 140 ώρες 49 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα!!!

  • Η λέξη Άσκιο είναι πρόσφατη εξυπνάδα ελληναρά. Ουδέποτε οι ντόπιοι χρησιμοποίησαν αυτό το ανύπαρκτο, μέχρι σχετικά πρόσφατα, όνομα…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.