Την Παρασκευή 15/9/2017 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου επισκέφτηκε τη Φλώρινα, όπου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνάντηση με εκπροσώπους του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου του νομού. Οι αγρότες έθεσαν στον κ. Υπουργό όλα τα τρέχοντα ζητήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους και έκαναν συγκεκριμένες προτάσεις.

Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της αξιοποίησης του πλούσιου υδάτινου στοιχείου της περιοχής μέσω της υλοποίησης των αρδευτικών έργων του Παρορίου, της Τριανταφυλλιάς αλλά και των Πρεσπών. Τόνισε πως με αυτά τα σημαντικά εγγειοβελτιωτικά έργα, που θα ενταχθούν στο επόμενο ΠΑΑ, θα δοθούν τα απαραίτητα κίνητρα στον αγροτικό κόσμο για να παραμείνει και να δουλέψει στην περιοχή. Για την αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας των νέων της περιοχής, ο Υπουργός ανέφερε ότι η δέσμευση του Πρωθυπουργού για την ένταξη στο πρόγραμμα των «Νέων Αγροτών» των 359 επιλαχόντων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα γίνει πράξη το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα δοθούν μάλιστα και επιπλέον κίνητρα για την παραμονή όλων αυτών των αγροτών στο επάγγελμα μέσω συγκεκριμένων σχεδίων βελτίωσης.

Επεσήμανε, επίσης, το θετικό μέτρο της επερχόμενης κατάργησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί αλλά και της παραχώρησης εκτάσεων σε αγρότες για την καλλιέργεια αμπελιών στην περιοχή του Αμυνταίου. Όλα τα παραπάνω εντάσσονται στον γενικότερο σχεδιασμό του Υπουργείου για την χάραξη της αγροτικής πολιτικής, η οποία πρέπει να δώσει έμφαση σε περιοχές όπως η δική μας, που μπορεί να παράξει προϊόντα υψηλής ποιότητας και αξίας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός επισκέφτηκε την κτηνοτροφική μονάδα του κυρίου Δημήτρη Μηνόπουλου (αγρόκτημα Αμάλθεια), απ’ όπου αποκόμισε τις καλύτερες εντυπώσεις από τον άριστο τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της μονάδας αλλά και τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγει.