Συμμετοχή εκπροσώπου του TEI Δυτικής Μακεδονία στο έργο DiNODR

21 Σεπτεμβρίου 2017
14:19
Κανένα σχόλιο

TEI Δυτικής Μακεδονίας – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  για τη συμμετοχή εκπροσώπου του στο έργο DiNODR: Απόκριση Ηλεκτρικής Ζήτησης για τη βέλτιστη λειτουργία του Ηλεκτρικού Δικτύου Διανομής (Distribution Network Oriented Demand Response) στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon2020 ERIGrid: Ευρωπαϊκή Ερευνητική Υποδομή που υποστηρίζει την Ανάπτυξη, Αξιολόγηση και Διάδοση Τεχνολογιών Συστημάτων Έξυπνων Δικτύων (European Research Infrastructure supporting Smart Grid Systems Technology Development, Validation and Roll Out).

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017

Μια ομάδα δύο ερευνητών από τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κωνσταντινούπολης (ITU) και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Μακεδονίας (ΤΕΙΔΜ) παραβρέθηκε για διάστημα δύο εβδομάδων (3 Σεπτεμβρίου έως 16 Σεπτεμβρίου 2017) στο Πολυτεχνείο της Δανίας (DTU) στην Κοπεγχάγη και συγκεκριμένα στο Εθνικό Εργαστήριο Βιώσιμης Ενέργειας του DTU, με στόχο την εκπροσώπηση της κοινοπραξίας για το έργο DiNODR στο πλαίσιο του προγράμματος ERIGrid.

Το χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα ERIGrid στοχεύει στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης ερευνητικής υποδομής για συστήματα έξυπνων δικτύων μέσω της συνεργασίας κορυφαίων ευρωπαϊκών ερευνητικών εργαστηρίων έξυπνων δικτύων των εταίρων του ERIGrid. Στο πλαίσιο του προγράμματος, κορυφαία ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και εταιρείες προσφέρουν σε ερευνητές, που δραστηριοποιούνται σε έξυπνα δίκτυα, πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα εγκαταστάσεων έξυπνων δικτύων και ζήτησης ενέργειας με στόχο την ενίσχυση της έρευνας και την διεξαγωγή πειραμάτων στον τομέα των έξυπνων δικτύων και της ζήτησης ενέργειας. Ένα τέτοιο κοινό πλαίσιο εφαρμοσμένης τεχνογνωσίας για το έξυπνο δίκτυο θα επιταχύνει την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης πανευρωπαϊκής ερευνητικής υποδομής.

Το έργο DiNODR, που εγκρίθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ERIGrid, αποσκοπούσε σε κατάρτιση δύο εβδομάδων της εγκεκριμένης ομάδας των νέων ερευνητών στο SYS LAB του DTU. Οι δύο εβδομάδες πλήρους πρόσβασης στο εργαστήριο του DTU πρόσφεραν στους ερευνητές μοναδική ευκαιρία για να εφαρμόσουν και να αξιολογήσουν τις καινοτόμες έννοιες της απόκρισης ζήτησης για ενεργά δίκτυα διανομής σε ένα πραγματικό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, τα πειράματα πεδίου περιελάμβαναν δοκιμές πεδίου των μεθόδων απόκρισης της ηλεκτρικής ζήτησης και την επίδρασή τους στο δίκτυο διανομής, καθώς και δοκιμές πεδίου καινοτόμων μεθόδων που συνδυάζουν τοπική απόκριση ζήτησης και απόκριση ζήτησης σε κλίμακα δικτύου.

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας εκπροσωπήθηκε από την ειδική συνεργάτιδα του ΤΕΙΔΜ κα Βάια Ζαχαράκη (Υπ. Διδ. Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Υπολογιστών ΕΜΠ).

Πληροφορίες:

https://www.sem-lab.gr/

& από τον Δρ. Στημονιάρη Δημήτριο 2461068146 / dstimoniaris@yahoo.gr

& από τον Δρ. Τσιαμήτρο Δημήτριο 2461068146 /

dtsiamitros@gmail.com

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.