25 Σεπτεμβρίου. Ημέρα της καρδιάς  (ενα ζωτικό όργανο)  (της Αναστασίας Καρανίκα)

23 Σεπτεμβρίου 2017
14:01
Κανένα σχόλιο
Για γερή, δυνατή καρδιά οι ακόλουθες αλλαγές στον τρόπο ζωής θα μας βοηθήσουν να έχουμε οχι μόνο χαρούμενη αλλά και υγιή καρδιά: 
●Λεμε ΟΧΙ στο κάπνισμα και αποφεύγουμε την έκθεση μας στον καπνό 
●Σωστή ισορροπημένη διατροφή 
●Τακτική άσκηση  (ακολουθούμε κάποια καθημερινή αεροβική δραστηριότητα, όπως  περπάτημα)
●Ελαχιστοποιούμε το άγχος, την επιθετικότητα, το θυμό, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα μας άμεσα και ρεαλιστικά. 
Βρίσκουμε εφικτές και λογικές λύσεις. 
● Αντιστεκόμαστε στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας και δεν αναλωνομαστε σε προβλήματα του παρελθόντος ή του μακρινού μέλλοντος ή σε αυτά που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. 
● Να είμαστε δημιουργικοί. Χρησιμοποιούμε τα ταλέντα και τις ικανότητες μας και φτιάχνουμε δώρα για εμάς και τους άλλους που να έχουν σχέση με τεχνολογικά, καλλιτεχνικά έργα, με την τέχνη, τη μουσική, τη μαγειρική ή τα ρούχα. 
●Βάζουμε το λιθαράκι για να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο για όλους. Μπορούμε να βοηθήσουμε εθελοντικά παιδιά, μεγαλύτερους ή ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη. Μπορούμε να φτιάξουμε έναν κήπο, να επισκεφτούμε γείτονες που μένουν μόνοι τους ή να διαβάσουμε παραμύθια σε ένα παιδί. Όσο περισσότερο δινόμαστε στους άλλους, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ανταμοιβή μας. 
●Ας απολαύσουμε τις απλές, φυσικές χαρές της ζωής,  που πολλές φορές τις παραβλέπουμε ή τις θεωρούμε δεδομένες. 
●Να ζούμε την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία και να αφήνουμε πίσω μας κάτι που να αξίζει να το θυμούνται οι άλλοι. 
● Να μην παίρνουμε τον εαυτό μας ούτε τους άλλους πολύ σοβαρά. 
● Το γέλιο είναι το πιο αποτελεσματικό φάρμακο. Να γελάμε! 
(Επιλογή απο τα σεμινάρια ΑΓΩΓΉΣ  ΥΓΕΊΑΣ) 
ΑΝΑΣΤΑΣΊΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.