12,62 εκ ευρώ αναζητεί η Περιφέρεια  Δυτικής Μακεδονίας για να προχωρήσει στη συνεργασία με την Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου, ώστε να φτάσει το φυσικό αέριο στη Δυτική Μακεδονία. Η Καστοριά , το Άργος Ορεστικό και τα Γρεβενά είναι οι τρεις σταθμοί  της περιοχής που εντάσσονται στο πρόγραμμα επέκτασης της ΔΕΔΑ, με το ζήτημα της διερεύνησης των μελετών βιωσιμότητας να δείχνει να έχει ξεπεραστεί, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του prlogos.gr.

Στην πρώτη φάση (2018-2022) εντάσσονται οι πόλεις Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Καβάλα, Κατερίνη, Κιλκίς, Σέρρες, Βέροια, Γιαννιτσά, Αλεξάνδρεια, Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Λιβαδειά. Το επόμενο στάδιο (2019-2023) περιλαμβάνει Κόρινθο, Τρίπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Άργος, Πάτρα, Αγρίνιο, Πύργο, Καστοριά / ‘Αργος Ορεστικό και Γρεβενά.

Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη για την περιοχή , μιας και η Καστοριά χρειαζόταν επειγόντως στήριξη για τη στήριξη των γουνοποιητικών και  τουριστικών επιχειρήσεων. Παρά τις όποιες αμφιβολίες εκφράστηκαν η ΔΕΔΑ εντάσσει στο σχεδιασμό  της και τα Γρεβενά.

Με την επέκταση του δικτύου η περιοχή παίρνει σημαντική ανάσα, μιας και είναι γεγονός ότι δεν μπορεί να θερμανθεί με πετρέλαιο μετά τις τελευταίες αυξήσεις και τις μακρές περιόδου ψύχους. Ζήτημα τίθεται φυσικά και στις περιοχές που θερμαίνονται με τηλεθέρμανση, μιας και κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του καταναλωτή.

 energypress.gr