Την απάντησή του, στα γραφόμενα του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Ρούση Αλεξανδρή, για την άκομψη (όπως την χαρακτήρισε – διαβάστε εδώ), απόπειρα αποϊστορικοποίησης της Κοζάνης, με την επιλογή του νέου λογοτύπου, έδωσε, μέσω facebook, ο δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης, αναφέροντας:

«Η επιχειρούμενη θεωρητικοποίηση περί του ιστορικού περιεχομένου του λογοτύπου, που συνιστά, κατά τον Aντιπεριφερειάρχη κ. Αλεξανδρή, αποϊστορικοποίηση του τόπου, δεν ευσταθεί , παρά την επίκληση σε Krugman και Hobsbaum.

Είναι, όντως, πολύ άκομψο και κυρίως άστοχο να χαρακτηρίζει κανείς ένα λογότυπο που προέκυψε από διαγωνισμό, ως εσκεμμένη «απόπειρα» αποϊστορικοποίησης. Κι ακόμα πιο άκομψο είναι να θεωρεί κανείς πως ο σεβασμός στην ιστορία εκφράζεται μόνο μέσα από ένα σήμα, το οποίο έρχεται να καλύψει πολύ συγκεκριμένες πρακτικές ανάγκες προβολής ενός τόπου. Η ιστορία είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό, ευτυχώς. Η επίκληση του Krugman αλλά και του Hobsbawn είναι μια ακόμα προσπάθεια να δοθεί αξία σε κάτι που από μόνο του δεν έχει ουδεμία! Καλά είναι να τους αφήσει στην ησυχία τους και μάλλον θα συμφωνούσαν και αυτοί σ’ αυτό. (Κι αν δε συμφωνούσαν αυτοί, ίσως να συμφωνούσε ο Μπρωντέλ και ο Τοκβίλ…)

Για όσους, μετά από τόσες επεξηγήσεις που έχουν προηγηθεί, δεν κατανόησαν ακόμη τα του λογοτύπου, παραπέμπω σε προηγούμενη ανάρτησή μου:»