Τα παιδιά έρχονται στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης – Μαγειρεύουν και παρασκευάζουν τοπικά εδέσματα

3 Οκτωβρίου 2017
21:39
Κανένα σχόλιο

Στο πλαίσιο της 33ης Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθούν καθημερινά από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινοποσίας από το Επιμελητήριο Κοζάνης. Παράλληλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εμπειρικά τα τοπικά μας προϊόντα μέσα από ποικίλες δράσεις.

Θα παίξουν με την αγελαδίτσα, θα πάρουν ένα παγωτό χωνάκι από τον παγωτατζή, θα φτιάξουν μουσταλευριές , θα δοκιμάσουν λουκουμάδες από εποχιακά φρούτα του τόπου μας. Ελάτε μαζί με τα παιδιά σας να περιηγηθείτε στους θησαυρούς της δυτικομακεδονικής γης στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης. Επιλέξτε τοπικά στηρίζοντας τους ανθρώπους του τόπου μας.

Σάββατο 07-10-2017

12:00-14:00 «Τα παιδιά βάζουν ποδιά και σκούφο μαζί με το σεφ Χρήστο Γανίτη»

Τα παιδιά γνωρίζουν τα τοπικά προϊόντα της περιοχής μας , κατασκευάζουν χαρούμενες φατσούλες με λαχανικά, γεύονται ένα υγιεινό πρωινό με γαλακτοκομικά της περιοχής.

Κυριακή 08-10-2017

12:00-14:00 «Γνωρίζω το μούστο»

Τα παιδιά γνωρίζουν το μούστο και τα υποπροϊόντα του, δοκιμάζουν τοπικά εδέσματα και παρασκευάζουν τα δικά τους.

13:00-14:00 «Ο παγωτατζής περνά»

Ο παγωτατζής περνάει προσφέροντας αγνό παγωτό σε χωνάκι.

Τετάρτη 11-10-2017

18:00-19:00 «Η Φρουτόπολη»

Εποχιακά τοπικά φρούτα συνθέτουν μια φαγώσιμη φρουτόπολη, έτοιμη να την καταβροχθίσουν οι μικροί επισκέπτες της έκθεσης δίπλα σε εδέσματα με φρούτα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.