Οι πρακτικές της πλειοψηφίας του Δ.Σ του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΔΕΗ αποτελούν ¨μαύρη σελίδα¨ στη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος (γιατί, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι έχουν και συνδικαλιστική ιδιότητα και σίγουρα όλοι έχουν εμπλακεί στις εργασίες των Σωματείων τους και των παρατάξεων όπου ανήκουν) και είναι καταδικασμένες στις συνειδήσεις των συναδέλφων.

Η παύση του προϊσταμένου του καταστήματος της Πτολεμαϊδας, έχει ρεβανσιστικά χαρακτηριστικά και δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας στους εργαζόμενους.

Η σύγκλιση του Πειθαρχικού για συναδέλφους, χωρίς να κληθούν σε απολογία, δεν έχει προηγούμενο. Ο οποιοσδήποτε εργοδότης θα ρωτούσε τον εργαζόμενο για το όποιο αδίκημα στο οποίο υπέπεσε και μετά θα τον τιμωρούσε. Στην προκειμένη περίπτωση, στήνονται δικαστήρια χωρίς να ρωτήσουν κανέναν. Αυτοί, που στα Σωματεία τους πρωτοστατούν και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τους εργαζόμενους, σήμερα από τη θέση του εργοδότη κάνουν χειρότερα απ΄αυτά που καταγγέλλουν.

Οι πρακτικές εκφοβισμού των εργαζομένων του Συνεταιρισμού και η άποψη ότι οι αποφάσεις της Διοίκησης δεν μπορούν να κρίνονται από τους εργαζόμενους, ανήκουν σε άλλες εποχές που κανείς δεν θέλει να θυμάται.

Αλήθεια, στην Επιχείρηση που δουλεύουν, έτσι λειτουργούν; ή μήπως σε κάθε απόφαση της Διοίκησης που κρίνεται άδικη ή είναι απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων, σηκώνουν θύελλα αντιδράσεων;

Η εκλογή τους σ΄αυτή τη θέση έχει αρχή και τέλος στην εύρυθμη λειτουργία του Συνεταιρισμού, στο συμφέρον των μετόχων και των συναδέλφων και όχι στο να λειτουργούν ρεβανσιστικά απέναντι στους εργαζόμενους του Συνεταιρισμού.

Ο Συνεταιρισμός ανήκει στους μετόχους συναδέλφους και δεν είναι επιχείρηση κανενός.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι το τελευταίο ολίσθημα της πλειοψηφίας αυτής της Διοίκησης, ότι θα συνετιστεί και θα αλλάξει η συμπεριφορά των μελών της απέναντι στους εργαζόμενους και στους μετόχους.

Αποτελεί ηθική και δεοντολογική τους υποχρέωση.