Στο πλαίσιο των γαστρονομικών εκδηλώσεων της 33ης Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα από το Επιμελητήριο Κοζάνης και ο 1ος Διαγωνισμός Μαγειρικής «Οι ανερχόμενοι σεφ της Κοζάνης». Οι κριτές, μέλη της λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος ανέδειξαν νικητή τον Αρμελίν-Ερρίκο Ζέμπι, ο οποίος και κέρδισε ένα σεμινάριο μαγειρικής του Cooking Workshop Consulting. Δεύτερος αναδείχτηκε ο Χάρης Βογδόπουλος με βραβείο μια επαγγελματική στολή σεφ και τρίτη η Φωτεινή Παφίλη, υπεύθυνη μαγειρικών εκδηλώσεων στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης με βραβείο ένα μαχαίρι σεφ υψηλής ποιότητας.

Οι κριτές ήταν ο πατήρ Επιφάνιος, η Νανά Γκαμπούρα και ο Στέλιος Πιτένης, οι οποίοι έδωσαν χρήσιμες συμβουλές στους συμμετέχοντες. Ειδικότερα ο πατήρ Επιφάνιος τους παρότρυνε να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς , χαρακτηρίζοντας όλη τη διαδικασία ένα παιχνίδι γνώσεων.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των γαστρονομικών εκδηλώσεων:

Δευτέρα 09-10-2017

18:00-20:00 «Γλυκές γεύσεις Δυτικής Μακεδονίας με το σεφ Βαγγέλη Γεωργίου»

Στο παντοπωλείο οι επισκέπτες θα γευτούν τοπικά γλυκίσματα, ενώ ο σεφ Βαγγέλης Γεωργίου θα ετοιμάσει τις δικές του γλυκές εκπλήξεις .

20:00-21:30 «Οι φίλοι του κρασιού της Δυτικής Μακεδονίας δοκιμάζουν μεταξύ τυρού και αχλαδιού»

Οι φίλοι του οίνου θα συμμετάσχουν σε γευστικές δοκιμές τοπικών οίνων συνοδεία τοπικών τυροκομικών και αλλαντικών με τις καντάδες της Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκ’ρκας.

Τρίτη 10-10-2017

19:30-21:00 «Όλα πιπεριά Φλωρίνης με τους σεφ Πέτρο και Άγγελο Ναουμίδη»

Οι σεφ Πέτρος και Άγγελος Ναουμίδης θα παρουσιάσουν ενώπιον του κοινού τις πολλαπλές δυνατότητες χρήσης της πιπεριάς στην κουζίνα, ενώ ο κόσμος θα γευτεί εδέσματα με πιπεριά. Την εκδήλωση πλαισιώνει μουσικά ο Βαγγέλης Τζημόπουλος με την Κωνσταντία Τεντόγλου.

21:00-22:30 «Τοπικοί οίνοι με συνοδευτικά του Γιώργου Καλογερίδη»

Πολυάριθμες γηγενείς ετικέτες θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών με τα ανάλογα συνοδευτικά, συνοδεία μουσικής.

Τετάρτη 11-10-2017

18:00-19:00 «Η Φρουτόπολη»

Εποχιακά τοπικά φρούτα συνθέτουν μια φαγώσιμη φρουτόπολη, έτοιμη να την καταβροχθίσουν οι μικροί επισκέπτες της έκθεσης δίπλα σε εδέσματα με φρούτα.

19:00-20:30 «Μια καστανογιορτή μέσα στην έκθεση»

Η ανάδειξη του ορεινού κάστανου Βοίου προωθείται μέσα από μια ιδιότυπη καστανογιορτή στην έκθεση των Κοίλων με συνοδεία χάλκινων από το «Κοζανίτικο Τακίμι».

20:30-22:00 «Τσιπουροκατάσταση με μεζεδάκια του σεφ Στέλιου Πιτένη »

Τοπικό τσίπουρο με συνοδεία finger food όλους τους επισκέπτες με το γλέντι να ακολουθεί.

Τις εκδηλώσεις στηρίζει ο Σύλλογος Πωλητών Λαϊκών Αγορών Κοζάνης ,το Σωματείο Αρτοποιών Κοζάνης «Ο Προφήτης Ηλίας», το Σωματείο Ζαχαροπλαστών Κοζάνης, το Σωματείο Κρεοπωλών Κοζάνης , ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ψαράδων της Λίμνης Πολυφύτου, ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Κοζάνης.