Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση Εργαζομένων ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ Α.Ε.: Με «οδηγό» το παράδειγμα των ηρώων της Ηλεκτρικής το 1944, συνεχίζουμε και σήμερα τον αγώνα προάσπισης της ΔΕΗ

12 Οκτωβρίου 2017
14:21
Κανένα σχόλιο

Στις 13 Οκτωβρίου του 1944, οι αντιστασιακές δυνάμεις του ΕΑΜ ΕΛΑΣ, μαζί με τους εργαζόμενους στην ηλεκτρική και τους πολίτες, δώσανε μάχη με τους Γερμανούς κατακτητές για την προάσπιση του εργοστασίου της Ηλεκτρικής στο Κερατσίνι και του κοινωνικού αγαθού που λέγεται «ηλεκτρική ενέργεια».

Έδωσαν τη μάχη και νικήσανε διατηρώντας στα χέρια τους ένα από τα κυριότερα εργαλεία για την μετέπειτα ανασυγκρότηση και οργάνωση του, ρημαγμένου από τις δυνάμεις κατοχής, Ελληνικού κράτους.

Παράλληλα, με τον αγώνα τους, δώσανε μήνυμα και στις επόμενες γενιές για το πώς θα πρέπει να αγωνίζονται, να προασπίζονται υποδομές και στρατηγικής σημασίας δομές που κατοχυρώνουν την Εθνική μας ανεξαρτησία.

Σήμερα, καλούμαστε όλοι μας να ακολουθήσουμε το λαμπρό παράδειγμα του παρελθόντος και να υπερασπιστούμε μια επιχείρηση που δημιουργήθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού και με τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων της.

Καλούμαστε να αγωνιστούμε ενάντια στο ξεπούλημά και την απαξίωση της και να την καταστήσουμε ξανά ¨ατμομηχανή¨ ανάπτυξης της χώρα, όταν αυτή βγει από τη λαίλαπα των μνημονίων, απαλλαγεί από τους οικονομικούς, σήμερα, κατακτητές της και αποκτήσει την ανεξαρτησία της.

Τιμούμαι τους νεκρούς και τους αγωνιστές στη μάχη της Ηλεκτρικής καλώντας παράλληλα και τις άλλες Διοικήσεις της ΔΕΗ Α.Ε. να κηρύξουν ως ημέρα αργίας, την 13η Οκτωβρίου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.