kozan.gr: «Πολιορκία» στο Μοναστήρι της Αγ.Τριάδος στον Βυθό Βοΐου

14 Οκτωβρίου 2017
22:47
Κανένα σχόλιο

Κινηματογραφικά γυρίσματα για την ταινία”” Πολιορκία” πραγματοποιούνται, αυτό το διάστημα (Oκτώβριος 2017), στο Μοναστήρι της Αγ.Τριάδος στον Βυθό Βοΐου. Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά ιστορική ταινία μεγάλου μήκους, του  Βασίλη Τσικάρα, μετά την «Έξοδο 1826». Η «Πολιορκία», παντρεύει τη μυθοπλασία και το ιστορικό γεγονός της μάχης της Μονής Δοβρά στη Βέροια,  το 1822.

Λίγα λόγια για το έργο: Μέσα στο πολεμικό – εχθρικό κλίμα της εποχής δύο οικογένειες συναντώνται σε ένα μοναστήρι προκειμένου να γίνει με μυστικότητα ένας γάμος. Αυτό όμως δεν περνάει απαρατήρητο. Μια προδοσία θα οδηγήσει έξω από το μοναστήρι χιλιάδες τούρκους στρατιώτες. Ο ηγούμενος της μονής, οι μοναχοί και τα μέλη των δύο οικογενειών, πιάνουν τα όπλα στα χέρια τους και η Πολιορκία ξεκινά.  Μαζί της αρχίζουν επίσης, ένας αγώνας επιβίωσης κι ένας κύκλος αποκαλύψεων.

Η «Πολιορκία», αποτελεί μέρος της τριλογίας της AratosFilmsγια το 1821. Υπενθυμίζουμε ότι η πολυσυζητημένη «Έξοδος 1826»του Βασίλη Τσικάρα, ήταν η πρώτη (διανομή: Aratos Films & New Star).

«Έξοδος 1826»: Αποτέλεσε την πρώτη ταινία με θέμα το 1821 μετά από 46 ολόκληρα χρόνια («Παπαφλέσσας», 1971). Ήταν ανεξάρτητη παραγωγή και είχε ανεξάρτητη διανομή, κόβοντας 20.000 κινηματογραφικά εισιτήρια, ενώ κατά τις έξτρα προβολές που είχε στο εξωτερικό, σε δημόσιους και ιδιωτικούς μαθητικούς-εκπαιδευτικούς χώρους, άγγιξε τους 30.000 θεατές.

Να σημειωθεί πως το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής χαρακτήρισαν την ταινία «υψηλής ποιότητας», στο κομμάτι της ιστορικής, πολιτιστικής και εκπαιδευτικής αρτιότητας.

Περίοδος γυρισμάτων
Οκτώβριος 2017

Location
Ήπειρος – Δ. Μακεδονία – Θεσσαλονίκη

ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ – ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Τσικάρα.
Τη Διεύθυνση φωτογραφίας έχει ο Δημήτρης Σταμπολής.
Σκηνικά – κοστούμια: Μαρία Βλάχου, Μαριαλένα Χρυσογονίδου, Θέατρο Άρατος, Σύλλογος Φίλων Ιστορίας και Αναπαράστασης Αυτής Γιαννιτσών.
Μουσική σύνθεση: Έφη Ράτσου.
Μοντάζ: Γιώργος Φλέγγας.
Supervisor – VFX: Χρήστος Ορφανίδης.
Οπερατέρ: Παναγιώτης Κράββαρης.
Ήχος: Μυρτώ Χατζηανδρέου.
Επεξεργασία ήχου – μιξάζ: Κρίτωνας Κιουρτσής.
Μακιγιάζ: Σοφία Βουλαλά.
Ηλεκτρολόγος: Γιώργος Βασιλειάδης.
Graphicsdesign: Νίκος Γκάρας, Δημήτρης Παγιάντζας.
Μαθήματα τουρκικής γλώσσας – μεταφράσεις: Γιώργος Σινιόσογλου.
Δημοσιότητα – επικοινωνία: Βάλια Μπουγιουκλή.
Οργάνωση – εκτέλεση παραγωγής: Ελένη Σκάρπου – Γιώργος Τσακίρης.

Ηθοποιοί (μεταξύ άλλων): Δημήτρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Ζώης, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Σοφία Μανωλάκου, Τατιάνα Μελίδου, Αντώνης Σιώπκας, Βασίλης Κανελλόπουλος, Μανώλης Σαββίδης, Νίκος Βλαχόπουλος, Μιχάλης Στέλιος, Χριστίνα Λιόλιου, Γιάννης Περδίκης, Βασίλης Βεργινάδης, Κώστας Λιόλιος, Αριστείδης Σιναπίδης, Δημήτρης Κύρτσος, Γιάννης Λαζαρίδης, Σταύρος Δουκουζγιάννης, Απόστολος Ρούσκας και ο Βασίλης Τσικάρας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.