Εάν δεν έχετε υψηλή πολιτική ασφάλειας στο σπίτι σας, τότε μάλλον θα πρέπει να πληρώσετε από την τσέπη για να αντικαταστήσετε τα πράγματά σας. Αλλά με μια μικρή επένδυση, μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας λιγότερο ελκυστικό για τους διαρρήκτες.

  1. Οι θάμνοι και τα δέντρα μπορεί να προσφέρουν σε έναν εισβολέα μέρος για να κρυφτεί και να γίνουν καμουφλάζ μιας διάρρηξης. Περικόψτε οποιαδήποτε κατάφυτη βλάστηση έτσι ώστε τα παράθυρα του σπιτιού σας,     οι βεράντες και οι πόρτες να είναι ορατά στους γείτονες και τους περαστικούς.
  2. Χρησιμοποιήστε σκούρες κουρτίνες και ρολά παραθύρων για να κρατήσετε πιθανώς δελεαστικά είδη οικιακής χρήσης μακριά από τα επικίνδυνα βλέμματα. Η διάρρηξη μερικές φορές είναι ένα έγκλημα της ευκαιρίας και οι «βιτρίνες» είναι ένας τρόπος για τους εγκληματίες να επιλέξουν πιθανούς στόχους.
  3. Να φροντίζετε να μην προσελκύετε υπερβολικό ενδιαφέρον για το σπίτι σας από την απόρριψη άδειων κουτιών από συσκευές αξίας στο πεζοδρόμιο – ένα μεγάλο πρόβλημα κατά τη διάρκεια των διακοπών.
  4. Ο επαρκής νυχτερινός φωτισμός είναι κρίσιμος, διότι ένα σκοτεινό σπίτι καθιστά ευκολότερο για έναν διαρρήκτη το να μην γίνει ορατός.
  5. Εξήντα τοις εκατό όλων των διαρρήξεων πραγματοποιούνται από πόρτες ισόγεια και παράθυρα, οπότε είναι λογικό να «θωρακίζετε» αυτά τα σημεία εισόδου με πίρους και πύρρους και κλειδαριές ασφαλείας.
  6. Για τις πόρτες με παράθυρα, συνιστάται η εγκατάσταση ενός προστατευτικού φράγματος Plexiglas πάνω από οποιοδήποτε υπάρχον γυαλί. Αν συνδεθεί σωστά, μπορεί να αποτρέψει τον διαρρήκτη από το να σπάσει το παράθυρο είτε το άνοιγμα της κλειδαριάς της πόρτας από το εσωτερικό ή να μπει στο σπίτι μέσω του ανοίγματος.
  7. Τέλος, η καλύτερη μορφή προστασίας είναι να κλειδώνετε απλά όλες τις πόρτες και τα παράθυρά σας κάθε φορά που φεύγετε από το σπίτι σας. Είναι εκπληκτικό πόσοι άνθρωποι δεν το κάνουμε αυτό, και όμως αυτό είναι το απλούστερο και καλύτερο πράγμα που ο καθένας μπορεί να κάνει.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για θωράκιση σπιτιού με  κλειδαριά ασφαλείας