Συνεδρίασε για 3η φορά η Επιτροπή Συντονισμού για την Ανάπτυξη της Λίμνης Πολυφύτου.

17 Οκτωβρίου 2017
11:08

Την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Κοζάνης, συνεδρίασε για 3η φορά η Επιτροπή Συντονισμού για την Ανάπτυξη της Λίμνης Πολυφύτου. Παρόντες στην σύσκεψη ήταν οι: Θεόδωρος Καρυπίδης-Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θέμης Μουμουλίδης-Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς-Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης-Δήμαρχος Π.Ε. Κοζάνης, Αθανάσιος Κοσματόπουλος-Δήμαρχος Σερβίων Βελβεντού, Σταύρος Γιαννακίδης- Εντεταλμένος Σύμβουλος ΠΔΜ για την παρακολούθηση του ΕΣΠΑ και των Έργων, Κυριάκος Ιωαννίδης-Εντεταλμένος Σύμβουλος ΠΔΜ για την παρακολούθηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Μαργαρίτης-Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Κοζάνης (Εκπρόσωπος του μέλους της Επιτροπής Γιώργου Δακή). Στην συνεδρίαση της Επιτροπής παρουσιάστηκε από τον Γενικό Διευθυντή της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ) Γιώργο Αμανατίδη, ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών που πρόκειται να γίνουν στο προσεχές διάστημα, ενώ υπήρξε ενημέρωση για τα θέματα που ολοκληρώθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη σύσκεψη. Επίσης παρουσιάστηκαν από πλευράς ΑΝΚΟ συγκεκριμένα Προγράμματα τα οποία θα προχωρήσουν μέσα στο 2018 και αφορούν χρηματοδότηση δημόσιων αλλά και ιδιωτικών φορέων, οι οποίοι θα επενδύσουν στην ευρύτερη παραλίμνια περιοχή της λίμνης Πολυφυτου. Ακολούθως ο Ιχθυολόγος Αθανάσιος Κουλέτσος έκανε σε όλους τους παριστάμενους μια διεξοδική ανάλυση για την ορθή αλιευτική διαχείριση της λίμνης και τα ζητήματα ιχθυοκαλλιέργειας. Από πλευράς του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός του μεγάλου ενδιαφέροντος όλων των φορέων προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης της συγκεκριμένης περιοχής, την οποία χαρακτήρισε ως «φιλέτο ανάπτυξης» της Π.Ε. Κοζάνης και υπογράμμισε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός φορέα διαχείρισης ή ενός συστήματος διοίκησης της λίμνης, ο οποίος θα συγκεκριμενοποιήσει τις ενέργειες και θα προχωρήσει όλες τις δράσεις συντονισμένα.

Ακόμα ο κ. Καρυπίδης τόνισε ότι αναμένεται νομοθετική ρύθμιση η οποία θα επιλύσει θέματα και θα συμβάλλει στην δημιουργία των προϋποθέσεων για την πραγματοποίηση των στόχων που έθεσε μέσω συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων η Επιτροπή.

Τέλος να σημειωθεί ότι παρόντες στην σύσκεψη ήταν και οι:

Δημήτριος Δρογούτης-Πρόεδρος Τ.Κ. Γούλων, Νικόλαος Αρβανίτης-Πρόεδρος Τ.Κ. Ρυμνίου, Γεώργιος Καρανάνος-Πρόεδρος Τ.Κ. Καισαρειας, Σοφία Νικολαΐδου-Πρόεδρος Τ.Κ. Αυλών, Ερεοφίλη Φουντούλη-Πρόεδρος Τ.Κ. Πολυφυτου, Ξενοφών Βαΐζογλου-Πρόεδρος Τ.Κ. Νεραϊδας, Γεώργιος Διαμαντής Πρόεδρος Τ.Κ. Κρανιδίων, Νικόλαος Κουρτίδης-Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών ψαράδων Λίμνης Πολυφύτου, Ιάκωβος Βαΐζογλου-Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κοζάνης και τα στελέχη της ΑΝΚΟ Ζωή Γκερεχτέ και Αναστάσιος Σιδηρόπουλος.

 

3 σχόλια

  • Μια ερωτησις ; εμας μας καλεσαν σε μια συσκεψη για να καταθεσουμε προτασεις από τη διαχιριστικη αρχη και πηγαμε και τις δωσαμε

    Τωρα βλεπουμε μια αλλη συσκεψη από την περιφερεια για το ιδιο θεμα σε συνεχια και αλλων παλιων από το συριζα στην περιοχη μας στο πολυφυτο

    Αλλο ειναι αυτο το εργο και αλλο το πρωτο που πηγαμε

    Η διαχειριστικη αρχη ανηκει στο κρατος ή στην περιφερεια

    Επισης – η ανκο που ανηκει

    Συγνωμη αλλα ως ιχυοκαλλιεργητής δεν ξερω πολλα από γραφειοκρατείες!!!!

  • αυτοι που κοπτονται τοσο για την λιμνη, θα αφηνουν πολυ ακομη τους Σκοπιανους να ερχονται κ να ψαρευουν κ να φευγουν με πολλα κιλα ψαρια, παρανομες ποσοτητες δλδ?
    Ελεγχος γινεται?
    Ο προεδρος των επαγγελματιων ψαραδων δεν γνωριζει τι γινεται?
    Δεν υπαρχει κανεις ελεγχος, δεν εχουν ιδεα τι πληθυσμους ψαριων εχει η λιμνη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.