Kozan.gr: Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων – Βελβεντού: Καταψηφίστηκε η πρόταση για την αύξηση των ανταποδοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητας κτλ. – Έντονη αντιπαράθεση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου με τον δήμαρχο: “”Έχεις γίνει, κ. Δήμαρχε, επικίνδυνος πολίτης για το δήμο. Πάρτο χαμπάρι!” (Bίντεο)

17 Οκτωβρίου 2017
20:52

“Έχεις γίνει, κ. Δήμαρχε, επικίνδυνος πολίτης για το δήμο. Πάρτο χαμπάρι!”. Με αυτή τη φράση, λίγο πριν τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης, απάντησε στα υπονοούμενα του δήμαρχου Αθανάσιου Κοσματόπουλου (διαβάστε σχετικά εδώ), ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού, Σταύρος Παπαδόπουλος. Για την ιστορία, ν’ αναφερθεί ότι καταψηφίστηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής για αύξηση των ανταποδοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητας, ύδρευσης & αποχέτευσης. Να σημειωθεί πως τόσο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μίλτος Ζορμπάς, όσο και ο Φώτης Ζυγούρης πρότειναν, ώστε να μη βρεθεί ο δήμος στη δυσάρεστη θέση να μείνει χωρίς ρεύμα από την ΔΕΗ, λόγω οφειλής που ανέρχεται στο 1.200.000 ευρώ, να υπάρξει μια μικρή αύξηση, ενώ υπήρξε και πρόταση για αναβολή του θέματος. Εν τέλει, η πρόταση της δημοτικής αρχής, που τέθηκε σε ψηφοφορία, καταψηφίστηκε.

10 σχόλια

  • εσεις δεν στελνετε λογαριασμους νερου τοσα χρονια τι νοημα εχει να ζητατε αυξηση; εισπραξτε πρωτα τα παλια.

    • Σωστός! Φέτος τον Σεπτέμβριο 2017, έστειλαν στο Βελβεντό τους λογαριασμούς ύδρευσης, που αφορούσαν την κατανάλωση του Α’ εξαμήνου 2016. Πάνω από χρόνος η καθυστέρηση!
      Και οι περισσότεροι δεν πληρώθηκαν (και ούτε πρόκειται να πληρωθούν), γιατί οι χρεώσεις που αναγράφονταν είναι 600% – 800% πάνω από το κανονικό. Μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον 196 νοικοκυριά του Βελβεντού, κατήγγειλαν τους φουσκωμένους λογαριασμούς που είχαν παραλάβει, καταθέτοντας και τις ενδείξεις των μετρητών ύδρευσης, οι οποίες κατά τον Σεπτ.2017, συνεχίζουν να είναι κατά πολύ μικρότερες από τις υποτιθέμενες μετρήσεις κατανάλωσης τον Ιούνιο 2016.

  • O Δήμαρχος, που δεν μπορεί να αρθρώσει δομημένο λόγο και που προσέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο με άδεια τα χέρια και χωρίς εναλλακτικές για το μοναδικό πρόβλημα που τους μάζεψε να συζητήσουν. Και οι “λιποτάκτες” σύμβουλοί του, που δεν τον υπολογίζουν καθόλου, και το μόνο που κάνουν είναι να ΜΗΝ τον συμβουλεύουν. Οι σύμβουλοι, που ή θα κάθονται αμέτοχοι, ή θα τραβάνε κουπί ο καθένας για τον εαυτό του! Και η αντιπολίτευση, που διακηρύσσει άφεση αμαρτιών, λες και αυτοί δεν συνέβαλαν σ’ αυτή την κατάσταση, και που μόνο κατηγορεί τη συμπολίτευση χωρίς να συμβάλλει στην εποικοδομητική συζήτηση. Αφού βλέπουν ότι η Δημοτική “Αρχή” είναι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν και ανίκανη να κυβερνήσει, τώρα ήρθε η στιγμή να βοηθήσουν, να βγουν μπροστά και να προτείνουν τις λύσεις αυτές που κατηγορούν την Δημοτική Αρχή ότι δεν εφαρμόζει. Τώρα πρέπει να αποδείξουν την αξία τους στους Δημότες, τους οποίους πασχίζουν να διοικήσουν, να αποδείξουν την ανιδιοτέλειά τους και ότι νοιάζονται περισσότερο για το καλό του τόπου, παρά για την καρέκλα τους.
    Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά δε νομίζω (η αντιπολίτευση) να κάνουν τίποτα από τα παραπάνω! Θα συνεχίσουν, μάλλον, να είναι τυχοδιώκτες, να κατηγορούν απλώς τη Δημοτική Αρχή, και θα προτιμήσουν να την δουν να αποτυγχάνει, ώστε να παραιτηθεί και να προκηρυχθούν νέες εκλογές για να βγουν αυτοί να διοικήσουν. Μέχρι εκεί φτάνει το όραμά τους!

      • Β. Κωνσταντόπουλος

        Κάνε λίγο τον κόπο και δες ολόκληρη την ομιλία μου.
        Στο δεύτερο μέρος αναφέρονται λεπτομερώς οι προτάσεις μας για την τιμολόγηση των ανταποδοτικών τελών. Οι προτάσεις μας είναι συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες με στοιχεία που προέρχονται από τις υπηρεσίες του δήμου.
        Εφ’ όσον οι προτάσεις μας υιοθετηθούν και γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες τότε δεν απαιτείται αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη.
        Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουμε τις προτάσεις αυτές. Προτάσεις συγκεκριμένες κάναμε και στην συζήτηση των προϋπολογισμών του 2016 και 2017.
        Εάν μας άκουγε τότε θα είχε πάρει από το Υπ. Εσωτερικών περίπου 2,5 εκ. ευρώ, θα είχε εισπράξει από τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης άλλα 1,5 εκ. ευρώ και σήμερα δεν θα συζητούσαμε ούτε για αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη, ούτε για διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.
        Εμείς συναισθανόμενοι ακριβώς το μεγάλο φορτίο που πέφτει σε μας λόγω της ανικανότητας της δημοτικής αρχής, δεν κάναμε στείρα αντιπολίτευση τα τρία αυτά χρόνια αλλά στα δημοτικά συμβούλια πηγαίνουμε με τεκμηριωμένες προτάσεις για το καλό του δήμου. Σε προκαλώ μάλιστα να μπεις στο site του δήμου και να δεις τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για να καταλάβεις τι λέω.
        Δυστυχώς ο δήμαρχος δεν καταλαβαίνει τι του λέμε. Δεν κατανοεί τις διαδικασίες του δήμου. Ζει στην δική του εικονική πραγματικότητα.
        Όσον αφορά τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του τύπου «τυχοδιώκτες» κ.α. κάνε τον κόπο να ασχοληθείς λίγο και να πληροφορηθείς για την αυτοδιοικητική μας συμπεριφορά και μετά να εκφράζεσαι.
        Εκτός και αν συνειδητά κάνεις τους σχολιασμούς για να βλάψεις εμάς, ενώ αφήνεις στο απυρόβλητο τον δήμαρχο που έχει διαλύσει την παράταξή του και έχει καταστρέψει τον δήμο.

  • Ένας αγνός άνθρωπος ανέλαβε την δημαρχία και προσπαθούν να τον φάνε αυτή που τόσα χρόνια δεν έχουν προσφέρει τίποτα .

    • ΠΡΟΣ 10:16 Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΙΝΕ ΚΑΙ ΕΤΡΩΓΕ ΣΤΗΝ ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΜΕ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ
      Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ
      ΠΟΥ ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΚΑΙ ΛΟΙΔΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΩΣΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΞΕΦΤΙΛΕΣ
      Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΣΤΟΝ ΣΩΡΡΑ
      Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ “ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ” ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ 12.000 ΕΥΡΩ(!)

      ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

      ΦΙΛΕ /ΦΙΛΗ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΧΑΜΕΝΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΧΑΜΕΝΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΣΥ!

    • Μπορεί να είναι αγνός και ευγενικός άνθρωπος, έντιμος χαρακτήρας, καλός γιατρός, αλλά δεν αποδεικνύεται εξίσου καλός και για Δήμαρχος. Μπορεί ο άνθρωπος να θέλει από μέσα του, να κάνει πολλά και καλά πράγματα για τον Δήμο, αλλά τη θέληση αυτή δεν έχει τον τρόπο ή την ευχέρεια λόγου να την μεταδίδει και στους άλλους γύρω του. Να την εξωτερικεύει με πειθώ. Να εμπνέει σεβασμό. Από τη μία δεν έχει πιστούς συνεργάτες να τον βοηθάν και από την άλλη δεν έχει την ικανότητα να συσπειρώνει τους άλλους γύρω του. Δε λέω ότι ο Κωνσταντόπουλος είναι ο κατάλληλος Δήμαρχος, αλλά τουλάχιστον έχει την ικανότητα να τρέξει τον Δήμο. Ξέρει πως να πετύχει αυτό που θέλει. Είναι έξυπνος και ταυτόχρονα πονηρός. Εννοεί πάντα αυτά που λέει, μα δε θα σου λέει πάντα ολόκληρη την αλήθεια.

      • ΕΝΤΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ;
        ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΨΕΜΜΑ;
        ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥ ΜΙΑ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΙ ¨ΜΙΛΗΣΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ”
        ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΝΕΙ ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΟΙΚΕΙΟΙ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.